Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-26, 9:21 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів

8 квітня 2009 року Ровеньківська громадська молодіжна організація Євроклуб «Зірковий обрій» в ході реалізації проекту «Крок до Європи» провела  І Міську Весняну Школу учителів лідерів  з питань європейської  інтеграції для 23 вчителів м. Ровеньки
 
Головні завдання Весняної  Школи :

  • підготовка вчителів-лідерів освітніх закладів міста до здійснення більш ефективної інформаційно-просвітницької діяльності у сфері європейської інтеграції;
  • підготовка команди з 23 вчителів-лідерів, що створять основу мережі постійно діючих  осередків інформаційно-просвітницької роботи з питань європейської інтеграції в рамках міста – шкільних Євроклубів

У роботі школи взяли участь:

Трякіна Галина Лук'янівна- Управляюча Луганською обласною  ГО Бізнес – клуб «Європейський вибір»;
Наталія  Датченко – експерт з європейської інтеграції та соціальної політики ГО «Агентство ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1369 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-14 | Коментарі (0)

Близька 40 студентів випускних курсів університетів Донецької області взяли участь у пілотному тренінгу "Майстерня креативності та інновацій для молодих державних службовців", що пройшов на базі обласного Центру перепідготовки держслужбовців.

Донецький обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій щороку реалізує програму підвищення кваліфікації студентів випускних курсів вищих навчальних закладів, які зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців. Спільно з Центром політологічних досліджень та обласним Євроклубом, в рамках цієї програми проводяться тренінги, рольові ігри та симуляції з питань європейської інтеграції. Учасникам цьогорічної програми для був запропонований тренінг "Майстерня креативності та інновацій для молодих державних службовців", що мав на меті сприяти реалізації європейських принципів доброго вря ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1330 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-12 | Коментарі (0)

День "Євроклуби запрошують!" – це інформаційна зустріч, що включає презентацію історій успіху місцевих Євроклубів, та залучення учасників події до отримання безпосереднього досвіду та позитивних вражень від перебування в "світі Євроклубів".
 
Пропонуємо обласним ЦЄІ, а також іншим Центрам та пунктам європейської інформації, а також іншим організаціям, що зацікавлені у розвитку євроклубівського руху, організувати та провести за участі місцевих Європейських клубів подібні громадські заходи, спрямовані на інформування молоді та громади про діяльність Євроклубів та переваги участі в них.
 
Цей захід дасть відчуття європейського духу свободи і рівних можливостей для кожного, цікавих інтерактивних форм пізнавальної діяльності, розмаїття творчих думок та інноваційних підходів.
 
Дійсні поради розроблені на підставі практичного досвіду проведення зустрічі "Євроклуби за ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1162 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-11 | Коментарі (0)

Близька 15 студентів Донецького національного університету - молодіжні лідери другого року навчання різних факультетів та спеціальностей розвинули власні творчі здібності та інноваційні підходи до проектної діяльності в ході творчої майстерні, проведеної університетським Євроклубом.
 
Студенти-лідери були відібрані відділом соціальної та виховної роботи Донецького національного університу для здійснення підготовки молодіжних "лідерів думок" для розробки та втілення ними соціальних проектів за участі студентів університету.
 
Творча майстерня, проведена Олександрою Кириченко, студенткою спеціальності "Психологія" Д ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1042 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-07 | Коментарі (0)

"Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти"
громадської організації "Євроклуб "Право і Захист".

Починаючи з лютого 2009 року, громадська організація «Євроклуб «Право і Захист» (надалі – Євроклуб) за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні виконує проект «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» (надалі – Проект).

Проект є всеукраїнським та передбачає проведення двох тренінгів (травень та серпень 2009) для євроклубів України, зареєстрованих як юридичні особи. Тренінги передбачають навчання євроклубів виконувати масштабні програми, спрямовані на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах, що відбуваються на території України.

Особливою є методологія проектних тренінгів, оскільки: 1) під час тренінгів слухачі (представники євроклубів) будуть не просто навчатися, а колективно готувати проекти, що потім буде направлено до донорських ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1227 | Додав: janbajan | Дата: 2009-04-06 | Коментарі (0)

В рамках Програми ресурсної підтримки кримських Євроклубів, Центр регіонального розвитку "Топ К`ая" запрошує Євроклуби АР Крим до обласної Мережі Євроклубів "Кримська Дипломатія"

Нещодавно до Мережі увійшли нові клуби:

  1. Севастопольский Евроклуб "Путеводная звезда" (школа №22) – 9 участников. Девиз евроклуба – «Единство в многообразии». Модератор евроклуба – Ирина Коробкова, опекун евроклуба – Егжанова Ольга Викторовна (преподаватель английского языка). Контактный адрес – 99040, Крым, г.Севастополь, пр.Остряково 65, тел – (0692) 441603. Основная миссия – изучение истории и культуры стран. Символ – герб Севастополя, окруженный звездами Евросоюза.
  2. Бахчисарайский туристический Евроклуб  "Дети леса" (г.Бахчисарай) – 6 участников. Девиз евроклуба – «Прямо к порогу подходит дорога, стоит лишь дверь распахнуть, и если уж ты шагнул за порог, придется пройти весь путь». Модератор евроклуба – Виктор Целищев, опекун евроклуба – Муждаба Айде ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1228 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-04 | Коментарі (0)

В рамках Європейського року креативності та інновацій 12 березня Євроклуб "Еврофест" на базі Херсонського національного технічного університету провів Майстерню креативності та інновацій.
 
Творча майстерня була присвячена створенню ідей образу міста Херсона з точки зору бренду території. Завданням майстерні -  запропонувати ідею "Херсон - місто..." Учасниками заходу стали студенти за спеціальності "дизайн" та учні дизайн-ліцею загальною кількість 60 осіб, які мають певні навички зі створення графічних образів.
 
До роботи Майстерні були залучені найкращі кріейтори міста: магістр економіки С.А. Корунос, депутат Херсонської районної ради, директор компанії "Тесла" А.В. Херувімов, кандидат технічних наук, доцент Херсонського аграрного університету Ю.А. Кирилов. Також до роботи Майстерні були залучені громадські організації "Ліга ділових жінок", "Відродження Херсона", "Херсонський міський фонд підтримки підприємництва".
... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1207 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-04 | Коментарі (0)

Творча майстерня Шкільного Євроклубу “YES” Макіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 Макіївської міської ради

26 березня 2009 року у Макіївській ЗШ І-ІІІ ступенів № 44 було проведено творчу Майстерню: "Поглиблення знань про ЄС" за наступним сценарієм.

Сценарій проведення творчої Майстерні

Час проведення майстерні – 5 годин

Учасники – 25 осіб (20 - вчителі та учні (члени Шкільного Євроклубу), 5 – учні та вчитель МЗШ І-ІІІ ступенів № 2)

Мета проведення майстерні :

Закріплення та поглиблення знань про Європейський Союз.
Вдосконалення навичок роботи  в групі;
Формування навичок логічного мислення, аналізу, вибору і презентації інформації
Формування навичок співпраці
Ознайомлення учасників з креативними формами навчання.
Форма проведення: Квест-гра «ЄС»

Необхідні матеріали:

Дидактичний матеріал «Європазли»;
Роздатковий матеріал «Вгадай мову»;
Роздатковий матеріал ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1416 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-02 | Коментарі (2)

Набувши у Дніпропетровську досвіду з проведення творчих майстерень, найчисельніша делегація з Кривого Рогу розпочала свою роботу. На базі КЗШ № 68 проведено заходи з метою заохочення учнів 7-8 класів до активної співпраці у євро клубі та направлені на розвиток творчого мислення школярів.

Доведено, що найбільш ефективна форма позакласної роботи, яка сприяє засвоєнню учнями європейської тематики як нового виміру, є організація шкільних євроклубів. Такі види робіт, окрім знань про Європу, сприяють набуттю комунікативної компетентності, вміння працювати з інформацією, використовувати її, спілкуватись, працювати в команді. Наша мета – надати молодому поколінню знань про спільну європейську спадщину, розвивати вміння бути мобільними, соціально здібними. Криворізький євро клуб розширює сферу своєї  діяльності – ми розпочинаємо спільний проект з євро клубом Криворізького державного педагогічного університету, налагоджуємо контакти зі школами району та міста.

... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1339 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-29 | Коментарі (0)

27.02.2009 р. на базі гімназії № 6 м. Чернівців для шкільних Євроклубів було проведено творчу Майстерню.  
 
Організатори Майстерні: творча група керівників шкільних Євроклубів м. Чернівців; інформаційно-ресурсний центр з громадянської освіти  методичного кабінету управління освіти Чернівецької міської ради.  (Контактна особа - Герасим Наталя Павлівна, роб.тел. (03722) 3-22-72, моб. 8 050 541 43 95). Партнери: осередок Всеукраїнської асоціації вчителів суспільних дисциплін "Нова Доба" у Чернівецькій області.
 
Учасники Майстерні: представники 17 шкільних євроклубів м. Чернівців;
47 учнів;  8 студентів історичного факультету, що проходили педагогічну практику в школах міста;  38 педагогів.
 
Організатори Майстерні ставили мету: презентувати креативні ідеї та іноваційні підходи   проведення різноман ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1295 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-29 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.