Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-19, 7:23 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів

На базі шкільного європейського клубу "Веселка", який діє в Ново українській загальноосвітній школі №8 Кіровоградської області,  відбувся ярмарок креативності та інновацій, в якому взяли участь члени шкільних європейських клубів "Смайлик", з Марянопільської  загальноосвітньої школи та "Euro Star", з Новоєгорівської загальноосвітньої школи.

Метою проведення ярмарку було ознайомлення новостворених клубів з результатами роботи та досягненнями шкільного європейського клубу «Веселка», який відзначив річницю свого існування,  а також розширення знань про Європу, євро інтеграційні прагнення України, налагодження співпраці між нашими клубами.

Для знайомства та спілкування було проведено ряд євроінтеграційних ігор: Коло "Це моє ім'я" , Гра "Літаючі імена", Гра – пантоміма "Що я люблю робити", Концентричні кола.

Коли діти познайомилися і поділилися на команди, їм були запропоновані такі цікаві ігри, як "Країни – столиці", " ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1264 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-01 | Коментарі (0)

Молодь Херсонщини взяла активу участь у святкуванні Дня Європи, яке організував Молодіжний центр регіонального розвитку.
 
За підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та представництва Європейської комісії в Україні, 23 травня в парку ім.Леніна громадські організації міста і студентська молодь зібралися відзначити День Європи у Херсонській області.
 
Протягом чотирьох годин учасники заходу, гості свята та громадяни міста брали участь у різноманітних конкурсах на європейську тематику, малювали на асфальті, грали у квести. Учасники конкурс дитячого малюнку на асфальті «Україна - ЄС очима дітей Херсонщини» розмалювали всю територію навколо великого дуба у парку, а переможці конкурсу отримали солодкі призи.
 
Студенти вищих начальних закладів розповсюджували популярну літературу про Європейський Союз та європейську інтеграцію України, проводили міні-лекції для перехожих, роздавали символіку ЄС ( міні-прапорц ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1124 | Додав: office-mcrr | Дата: 2009-05-28 | Коментарі (0)

7 травня на базі ЗОШ№9 м. Вінниці в рамках святкування Дня Європи відбувся тренінг  «Діяльність євроклубів та обмін досвідом» для викладачів шкіл та координаторів шкільних євроклубів м. Вінниці з метою покращення їх співпраці та створення мережі євроклубів. Захід проводився громадськими організаціями «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» та «Філософія Серця» у партнерстві з управлінням освіти Вінницької міської ради за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Тренінг проводився в межах проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", який реалізовується  ВГО "Українська асоціація європейських студій» за підтримки  Представництва Європейської Комісії в Україні  в рамках конкурсу серед Європейських клубів та спрямований на впровадження інноваційних проектів в рамках Європейського року креативності та інновацій 2009.

Під час тренінгу учасники отримали інформаційні матеріали про ЄС та євроклуби, обмінялися до ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1590 | Додав: innovate | Дата: 2009-05-28 | Коментарі (0)

Луганський регіональний Ярмарок креативності та інновацій успішно пройшов 22-23 травня 2009 року на базі Луганського Центру Європейської Інформації. Проведення заходу стало можливим завдяки згуртованій роботі команди ГО "Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону", методичній та фінансовій підтримці ВГО "Українська асоціація європейських студій" та Представництва Європейської Комісії в Україні.
  
Цей ярмарок було запропоновано до уваги шкільних та студентських євроклубів Луганської області, а також широкого кола громадськості, яка зацікавлена у запровадженні та просуванні інновацій у всіх сферах життєдіяльності. Тема креативності та інновацій обрана в рамках святкування в ЄС в 2009 році Європейського року креативності та інновацій.
 
Основною метою заходу стало сприяння створенню спільного комунікаційного простору для громадських та шкільних євроклубів, а також популяризація досвіду роботи євроклубів для широкого ко ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1235 | Додав: innovate | Дата: 2009-05-26 | Коментарі (0)

ХОМГО Молодіжний центр регіонального розвитку, Євроклуб ХДУ, ЦМІ «Тотем» та Євроклуб ХНТУ в рамках проекту «Знання про Європу: Молодь як ініціатор змін» міжнародного Фонду «Відродження» та за інформаційної підтримки представництва Європейської комісії в Україні пропонують мешканцям обласного центру святкові заходи з нагоди відзначення Дня Європи.
23 травня у парку ім. Леніна, біля дуба о 16.00 розпочнуться розважальні заходи для дітей та дорослих. Участь можуть взяти усі бажаючі. В рамках заходів заплановано:
«Стіна побажань» Початок роботи 16.15 вул. Суворова, біля ЗОШ №16
Частина рекламного щита або стіни на рівні людського зросту обклеюється фліп-чартами. На утвореній білій поверхні бажаючі мають можливість залишити своє побажання Україні на шляху до ЄС, висловити свою думку з приводу євроінтеграції України, привітати громадян міста з Днем Європи.
Вздовж вулиці розташовані волонтери, що запрошують перехожих прийняти участь в акції, залишити свій слід на с ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1318 | Додав: office-mcrr | Дата: 2009-05-21 | Коментарі (0)

Відкрито прийом заявок на Конкурс для участі у тренінгах в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» (надалі – Проект) громадської організації «Євроклуб «Право і Захист». Проект підтримується Фондом демократичних грантів Посольства США в Україні.

Перший тренінг відбудеться 29-31 травня 2009 року. Попереднє місце тренінгу  - АРК, м. Судак. Точне місце проведення буде повідомлено у запрошенні взяти участь у тренінгу.

Відбір учасників здійснюється на конкурсних засадах шляхом розгляду заявок (додано).     

Заявки приймаються до 16 травня 2009 року на електронну адресу: hr.euroclub@gmail.com.

Результати відбору буде повідомлено не пізніше 18 травня 2009 року. 

За рахунок Проекту забезпечується: 1) Проїзд до місця проведення тренінгу та у зв ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1404 | Додав: innovate | Дата: 2009-05-07 | Коментарі (0)

У Кременчуці в рамках ІІ Всеукраїнського форуму молодіжної дипломатії відбулися тренінги з проєвропейської освіти і ярмарок креативності та інновацій.
 
Організація роботи тренінгових майданчиків, запрошення тренерів та призи учасникам стали можливими завдяки проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", який реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської комісії в Україні.

9 квітня одразу у 6 школах міста «збірна команда» тренерів з різних міст України проводила тренінгові заняття «Міжкультурне навчання та спілкування» (ліцей № 11, тренер Лариса Герасименко), "Толерантність як загальнолюдська цінність» (ЗОШ № 10, тренер Дмитро Бойко, «Духовний вимір Європи. Європейська культура» (ліцей № 30, тренер Світлана Овчаренко), «Основи Європейської інтеграції» (ЗОШ № 31, тренер Наталка Дячук), «Європейський вимір безпеки» (ЗОШ № 28, тренер Олег Овчаренко), «Заснування та діяльніст ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1407 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-21 | Коментарі (1)

Молодіжний євроклуб "Обрій" Гродівської ЗОШ, як активний учасник проекту ЄС "Підтримки мережі євроклубів України", вже вдруге проводить творчу майстерню з метою розвитку місцевої мережі Євроклубів.
 
Проект "Підтримка мережі Євроклубів України" реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. В рамках творчої майстерні на базі Гродівської ЗОШ взяли участь викладачі інформатики загальноосвітніх навчальних закладів Красноармійського району Донецької області.
 
Тренери Євроклубу Вікторія Дзюбан та Марина Мірошниченко, використовуючи інтерактивну методику, представили присутнім інформацію про Європейський рік креативності та інновацій 2009 і звернули увагу на значення засобів інформаційного зв’язку під час реалізації проекту. Катерина Касьянова та Дмитро Травкін організували гру "Євро-Бінго" та розподілили учасників на 4 групи. Яна Кошицька, менеджер ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1240 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-17 | Коментарі (0)

Ровеньківська громадська молодіжна організація Євроклуб «Зірковий обрій» (Луганська область) протягом квітня – травня 2009 року реалізує проект «Крок до Європи».

Основною метою проекту є спрямування та підтримка на регіональному рівні Європейського вектору розвитку України, як ідеї, що допоможе сучасній школі шляхом заохочення учнівської  ініціативи та творчої діяльності педагогів поширити інформацію про міжнародну спільноту. 

У ході проекту «Крок до Європи» передбачається:

     1.Інформування громадськості через місцеві ЗМІ щодо історії розвитку Європейського Союзу, процесів євроінтеграції.

     2. Проведення першої у місті «Школи вчителів -лідерів з питань євроінтеграції»( 8 квітня)

     3. Організація міської євроолімпіади для учнів 8-10 класів «Вікно в Європу» ( 24 квітеня)

     4.Проведення конкурсу для учнів міста «Європа очима ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1502 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-16 | Коментарі (0)

З 7 квітня 2009 року в рамках проекту «Євроінтеграційний вибір України для жителів Луганської області » ЛОУНБ ім. А. М. Горького і ГО «АСР» оголошують про початок конкурсу творчих робіт серед учнів старших класів шкіл, ліцеїв і студентів коледжів.

Цілі і завдання конкурсу:

Розширення знань  про Європу  і країн, що входять до складу ЄС;
Формування і осмислення молоддю власної позиції щодо ролі європейського співтовариства;
Вміння виражати своє бачення щодо майбутнього України, як сусіда або майбутнього члена Європейського Союзу.  

УМОВИ КОНКУРСУ:

Конкурс проходить з 7 квітня 2009 року до 10 травня 2009 року;

У конкурсі можуть  брати участь учні старших класів шкіл, ліцеїв і студенти коледжів;
Конкурс складається з двох частин :
 
письмові відповіді на запитання: учасники повинні дати конкретні відповіді  на поставлені запитання (Перелік питань до ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1388 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-15 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.