Вітаємо, ГістьВівторок, 2024-03-19, 9:12 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Проект
Нещодавно в Києві Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Міжнародним товариством прав людини - Українська секція (МТПЛ-УС), Євроклубом "Право і Захист" (Євроклуб) за сприяння Державного департаменту України з питань виконання покарань (ДДУВП) було проведено Національну конференцію "Громадський моніторинг за дотриманням прав людини в установах Державної кримінально-виконавчої служби України. Проблеми і перспективи".

Конференція відбулася в рамках Проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Попередження тортур і жорстокого поводження в місцях позбавлення волі» (Проект).

Проект спрямовано на дослідження проблем організації постійно діючої системи громадського моніторингу в установах Державної кримінально-виконавчої служби України як складової національних превентивних механізмів попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.

В якості слухачів конференції та експертів з питань, охоплених проектно ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 2813 | Додав: Grantb | Дата: 2009-10-22 | Коментарі (0)

Підведені підсумки зворотного зв'язку за результатами проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України". Євроклуби схвально оцінили проект, який виправдав їх очікування, і з оптимізмом дивляться на подальший розвиток спроможності та інституціоналізацію Євроклубів в Україні.
 
Проект на розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів України реалізовувався з листопада 2008 до червня 2009 року Українською асоціацією європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. Метою оцінки довготермінових потреб Євроклубів було дізнатись, яку реальну користь проект приніс Євроклубам, і в якій формі має здійснюватись подальша підтримка Євроклубів. Евалюація відбувалась шляхом анкетування серед керівників Євроклубів за умови збереження анонімності відповідей у терміни 15-20.07.2009. Заповнені анкети надіслали представники двадцяти одного Євроклубу з різних областей України.

Всі учасники опитуван ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 2670 | Додав: innovate | Дата: 2009-07-24 | Коментарі (1)

Майже добіг кінця проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України". Представництво Європейської Комісії в Україні та Українська асоціація європейських студій запрошують учасників мережі Євроклубів оцінити проект і подальші потреби Євроклубів.  
 
Впродовж півроку в рамках Української мережі Євроклубів були проведені десятки творчих майстерень, ярмарки креативності та інновацій, відсвятковані Дні Європи, реалізовані інноваційні проекти Євроклубів (підсумки реалізації інноваційних проектів будуть підбиті до кінця літа і у вересні проекти будуть дофінансовані, а кращі отримають підтримку на поширення добрих практик).

Сподіваємось, Ви отримали таке ж задоволення, як і команда проекту - від посилення співпраці між євроклубами мережі, збільшення методичної та фінансової підтримки Євроклубів. Впевнені, що відбулось певне внутрішнє становлення мережі, яка дедалі більше починає працювати як відлажений швейцарський годинник (хоч ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 2811 | Додав: innovate | Дата: 2009-07-16 | Коментарі (2)

Поставивши перед євроклубом мету та завдання взяти участь у реалізації проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України", що виконувався ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні, всі члени клубу домагались їх виконання.
 
Члени Євроклубу успішно презентували роботу євроклубу на рівні громади, району та області. Для цього використали засоби масової інформації (газета "Донеччина" від 23 червня 2009 р. №40 "Творча майстерня інновацій та креативності", автор - член євроклубу Катерина Іванова), листівки, проспекти, візитні картки та презентації відеоматеріалів.
 
Активісти Євроклубу провели 3 творчих майстерні креативності та інновацій. Особливо успішною була третя майстерня, де присутніми були представники 20 шкіл Красноармійського району, районного відділу освіти, станції юних натуралістів, будинку дитячої творчості.
 
Члени Євроклуб ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 2613 | Додав: innovate | Дата: 2009-07-03 | Коментарі (0)

За підтримки ВГО " Українська асоціація європейських студій" та Представництва Європейської комісії в Україні 22-23 травня 2009 р. на базі гімназії № 2 м. Хмельницького відбувся Європейський Ярмарок креативності та інновацій. 
 
Представники  Євроклубів Вінницької та Хмельницької областей, які стали переможцями конкурсу на кращий сценарій з євроінтеграції «Крокуємо до Європи» та  «Мій паперовий друг» (вироби у стилі орігамі з творами-есе, віршами про  толерантність, об’єднання  заради миру), були запрошені  взяти участь у  заході, присвяченому Дню Європи у Хмельницькому.
 
У ході  проведення Ярмарку  проводились заходи у форматі “баркемп”. Перший баркемп зібрав однодумців за темою «З досвіду вступу Чехії та Польщі до ЄС». Керівник обласного центру інформування про ЄС Безвушко Тетяна Григорівна запропонувала учасникам помандрувати до Польщі та  проаналізув ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1990 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-27 | Коментарі (0)

На Луганщині в рамках Днів Європи в Україні відбувся Європейський День Здоров’я, в якому взяли участь молоді активісти Луганська та Сєверодонецька, про це повідомляє прес-служба Молодіжного Центру Регіонального Співробітництва.

В рамках заходу було проведено спортине змагання учасників, тренінг та вікторина на тему європейської інтреграції, екскурсія просторами заповідної зони Піщаного лісництва. Європейський День Здоров’я, організований Молодіжним Центром Регіонального Співробітництва, проходив в живописному куточку Луганщині - районі Ільєнка, що знаходиться недалеко від одніє з найчистіших річок України - Деркул. В учасників була нагода не тільки насолодитись природою та відпочити, а й перевірити та покращити свої знання про европейську інтеграцію в ході вікторини та тренінгу. Матеріали для вікторини, а саме значки «Україна-ЄС», флаг ЄС та флаги країн-членів ЄС, надала ВГО "Українська асоціація європейських студій" в рамках проекту ЄС "Підтримка мережі Євр ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1363 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-24 | Коментарі (0)

ВГО «Українська асоціація європейських студій» та Представництво Європейської Комісії в Україні запросили представників Асоціації шкільних євроклубів Новоград-Волинського до участі у святкових заходах до Дня Європи в рамках проекту «Підтримка мережі Євроклубів в Україні».  
  
У березні-травні інформаційно-методичний центр міського управління освіти і науки провели ряд заходів присвячених Європейському року креативності і інновацій і як переможців Конкурсу інноваційних проектів з питань європейської освіти представників міської Асоціації шкільних євроклубів запросили на святкування Дня Європи у місто Тернопіль.
 
23 травня під знаком Євросоюзу у Тернополі проходив День Європи. До цього західноукраїнського міста прибули майже двадцять делегацій країн Євросоюзу. Гості зустрілися з керівництвом міста Тернополя й області, відвідали Євромістечко у центрі Тернополя. Саме тут і проходило свято з нагоди Дня Європи. Кож ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1381 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-23 | Коментарі (0)

20 червня у сквері Козицького м. Вінниця відбулася зустріч шкільних європейських клубів та ініціативних груп молоді Вінниччини з нагоди відзначення Дня молоді-2009.

В рамках заходу в межах «Європейського року креативності та інновацій» відбувся молодіжний конкурс зі створення «Європейської статуї креативності та інновацій» з паперу, пластиліну, гуаші, альтернативних матеріалів, канцтоварів тощо. Конкурс проводився за проектом "Підтримка мережі Євроклубів України", який реалізовується ВГО "Українська асоціація європейських студій» за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні в рамках конкурсу серед Європейських клубів на реалізацію інноваційних проектів.
 
Зустріч спрямована на покращення співпраці євроклубів через проведення спільних заходів та розвиток мережі євроклубів Вінницької області, на поширення досвіду діяльності євроклубів, що ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному ж ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1339 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-21 | Коментарі (0)

Коли приходить травень, в Україні святкують «Дні Європи». Ще 2003 року ми перейняли цю традицію у європейців. Вона є чудовою нагодою для усіх українців підкреслити свою європейську індивідуальність. Не буде перебільшенням сказати, що вони відзначаються з великим захопленням та ентузіазмом. Приємно також бачити, що це святкування стає важливою частиною українських свят.

За рішенням Європейської Ради від 1985 року країнами Євросоюзу День Європи святкують 9 травня як день оголошення інтеграційного Плану Шумана. Саме він згуртував Європу у єдину силу в боротьбі проти насильства, заради миру, порозуміння та співпраці.

З захопленням згадуємо цьогорічні святкування, адже Євроклубу “LIFE” вдалося побачити, як святкують День Європи на Львівщині, Вінниччині та Тернопільщині. Було надзвичайно цікаво, адже як і попередні поїздки, ця не обійшлася без нових і цікавих знайомств, відвідин та прогулянок.

У рідному Самборі свято зустріли відкриттям 2-го мі ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1448 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-16 | Коментарі (0)

5 червня 2009 року в Сумському державному університеті відбувся ШКІЛЬНИЙ ТУРНІР ДЕБАТІВ "УКРАЇНА В ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСАХ".
 
Проект, що був підтриманий на конкурсі інноваційних проектів Євроклубів в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні, був реалізований Євроклубом Сумського державного університету та Клубом дебатів Сумського центру євроатлантичної інтеграції, за підтримки Всеукраїнської громадської організації "Української асоціації європейських студій", а також Сумського Центру європейської інформації. 
 
У турнірі взяли участь 8 команд шкільних Євроклубів. Дебати проходили за британським форматом. Гра відбулася у два тури, під час яких команди обговорювали актуальні питання європейської інтеграції. Зокрема "Ця палата вважає, що Україна повинна вступити до Європейського ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1607 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-10 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 6 7 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.