Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-03-28, 7:25 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Євроклуби
Всеукраїнська радіостанція «Наше Радіо» та громадська організація «Євроклуб «Право і Захист» запрошують євроклуби взяти участь у проекті «Підтримка мережі Євроклубів України у 2010 році», що фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні

«Наше радіо» та ГО «Право та захист» запрошують представників шкільних та молодіжних євроклубів взяти участь у проекті підтримки євроклубів в Україні. Проект передбачає проведення низки освітніх та практичних заходів, які сприятимуть поліпшенню комунікацій між існуючими проевропейськими громадськими об’єднаннями та вдосконаленню механізмів їх основної діяльності.

Серед запланованих проектних заходів, зокрема, є:
• Проведення в м. Києві дводенного установчого семінару (workshop) для представників євроклубів (зі всіх регіонів України). Попередні строки проведення 19.04.2010 по 22.04.2010. Про точні місце та час проведення буде повідомлено у запрошенні.
• Проведення п’яти тренінгів в різних регіонах України для представни ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 2568 | Додав: Grantb | Дата: 2010-03-31 | Коментарі (0)

То в одному, то в іншому місці жителі районного центру Високопілля , що на Херсонщині, можуть побачити дітей з синьо – жовтими стрічками. Хто ви? Що за свято? Перепитували перехожі. Відповідаємо для всіх…
Ви коли не будь замислювалися над тим, що кожна молода людина, чи підліток у віці від 13 до 23 років хоче, щоб його помічали. Хтось фарбує волосся у різні кольори веселки і цим шокує оточуючих. Дівчатка підфарбовують очі так, що повіки ледь відкриваються. А ще вони намагаються відрізнятися від оточуючих тим що палять чи вживають алкоголь у ранньому віці. А цим молодим людям достатньо простих стрічок. Вони хочуть виділитися, але добрими справами та справжнім духом команди. Вони – активісти Європейського клубу «Євродія» Високопільської гімназії.: ініціативні, творчі та здібні.
 
Кожний літній день для євроклубівців – нові відкриття та спілкування у колі однодумців. Відкриття простої істини, що людина сама додає яскравих барв у св ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 4431 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-29 | Коментарі (1)

Вже третій рік поспіль Європейський клуб КДПУ святкує Дні Європи. Цього разу, не обмежившись Тижнем європейського кіно, Євроклуб поєднав Дні Європи та День захисту дітей.

Дводенна акція EURO – European Young Art Project – для учнів (і вчителів) шкіл міста Кременчука відбулася 5-6 червня. Підтримку заходам надала програма “Чемпіони європейської освіти” проекту ГО “Європейський діалог” “Європейська освіта для неурядових ініціатив”. Реалізувала проект тренерська команда Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб». Допомогу в проведенні творчих майстерень надала співробітник модельної агенції “Casting Factory”, візажист Олександра Делво (м. Брюссель).

Першого дня тренери Євроклубу провели серію інтеграційних та пізнавальних ігор для учасників тренінгу. Другий день являв собою «Європленер» – творчі майстерні у вигляді квесту на свіжому повітрі. Школярі спробували себе в ролі пісочних зодчих, пройшли майстер-клас з художньої фото ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1367 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-19 | Коментарі (0)

Програми обміну студентів та школярів є чи не найпопулярнішими у світі. В Україні ж це явище не охоплює широкого загалу охочих. Обмін – це не просто, як кажуть, «приїхав і побалакав», а й можливість відвідати багато цікавих місць, знайти нових друзів, краще пізнати людей, яиких давно знаєш.

У травні цього року учнів Євроклубу “LIFE” ЗОСШ №8 м. Самбора  хлібом-сіллю зустрічали у Вінниці. Сюди ми прибули на запрошення директора школи Тернового Олексія Андрійовича та Євроклубу «Разом». І тут неможливо не згадати проект «Виклики для шкіл». Саме він започаткував спочатку маленьку співпрацю, а згодом – дружбу та спільні мандрівки Вінниччиною та Львівщиною.

За час мандрівки школярі та дорослі потоваришували, адже проживали у сім’ях вінничан. Діти відвідали школу-гімназію №30 ім. Тараса Шевченка (тут знаходиться єдиний у Вінниці пам’ятник Шевченку), присвячений письменнику шкільний музей, здійснили захоплюючу подорож містом та його околицями, приєдна ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1442 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-16 | Коментарі (1)

29 – 31 травня 2009 року у готелі «Берег» в м. Судак, АРК був проведений тренінг “Підготовка та реалізація молоддю проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам в Україні».
 
Тренінг було проведено в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні.

Тренінг було присвячено первинній підготовці представників євроклубів та профільних НУО України до втілення своїх ідей у вигляді дієвих проектів, зокрема спрямованих на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах України.

Учасники тренінгу були відібрані шляхом відкритого конкурсу. На участь у тренінгу надійшло понад 200 заявок зі всіх регіонів України, з яких керівництво проекту мало відібрати до 30-ти учасників.

29 травня, перший день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячен ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1576 | Додав: innovate | Дата: 2009-06-15 | Коментарі (0)

Наприкінці минулого тижня учасники проекту “Знання про Європу: молодь як ініціатор змін”, що перемогли у конкурсі міні-грантів в рамках проекту на європейську тематику та проведення Дня Європи у своєму районі взяли участь у триденному літньому таборі в акваторії Каховського моря.
 
Активісти шкільних євроклубів зустрілися з метою обміну досвідом щодо реалізації міні-грантів, доцільності проведення активних громадських кампаній.
 
Весело та активно учнівська молодь з різних районів області протягом кількох днів на березі Дніпра спромоглися створити потужну молодіжну команду для реалізації спільних ідей щодо розвитку та становлення шкільних євро клубів, обговорили систему обміну інформацією про структуру та напрямків інформаційного потоку з питань євроінтеграційних процесів.
 
Літній табір завершує програму “Знання про Європу: молодь як ініціатор змін”, яка тривала в області з кінця минулого року. Відтепер ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1369 | Додав: office-mcrr | Дата: 2009-06-12 | Коментарі (0)

Відкрито прийом заявок на Конкурс для участі у тренінгах в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» (надалі – Проект) громадської організації «Євроклуб «Право і Захист». Проект підтримується Фондом демократичних грантів Посольства США в Україні.

Перший тренінг відбудеться 29-31 травня 2009 року. Попереднє місце тренінгу  - АРК, м. Судак. Точне місце проведення буде повідомлено у запрошенні взяти участь у тренінгу.

Відбір учасників здійснюється на конкурсних засадах шляхом розгляду заявок (додано).     

Заявки приймаються до 16 травня 2009 року на електронну адресу: hr.euroclub@gmail.com.

Результати відбору буде повідомлено не пізніше 18 травня 2009 року. 

За рахунок Проекту забезпечується: 1) Проїзд до місця проведення тренінгу та у зв ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1403 | Додав: innovate | Дата: 2009-05-07 | Коментарі (0)

Ровеньківська громадська молодіжна організація Євроклуб «Зірковий обрій» (Луганська область) протягом квітня – травня 2009 року реалізує проект «Крок до Європи».

Основною метою проекту є спрямування та підтримка на регіональному рівні Європейського вектору розвитку України, як ідеї, що допоможе сучасній школі шляхом заохочення учнівської  ініціативи та творчої діяльності педагогів поширити інформацію про міжнародну спільноту. 

У ході проекту «Крок до Європи» передбачається:

     1.Інформування громадськості через місцеві ЗМІ щодо історії розвитку Європейського Союзу, процесів євроінтеграції.

     2. Проведення першої у місті «Школи вчителів -лідерів з питань євроінтеграції»( 8 квітня)

     3. Організація міської євроолімпіади для учнів 8-10 класів «Вікно в Європу» ( 24 квітеня)

     4.Проведення конкурсу для учнів міста «Європа очима ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1502 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-16 | Коментарі (0)

З 7 квітня 2009 року в рамках проекту «Євроінтеграційний вибір України для жителів Луганської області » ЛОУНБ ім. А. М. Горького і ГО «АСР» оголошують про початок конкурсу творчих робіт серед учнів старших класів шкіл, ліцеїв і студентів коледжів.

Цілі і завдання конкурсу:

Розширення знань  про Європу  і країн, що входять до складу ЄС;
Формування і осмислення молоддю власної позиції щодо ролі європейського співтовариства;
Вміння виражати своє бачення щодо майбутнього України, як сусіда або майбутнього члена Європейського Союзу.  

УМОВИ КОНКУРСУ:

Конкурс проходить з 7 квітня 2009 року до 10 травня 2009 року;

У конкурсі можуть  брати участь учні старших класів шкіл, ліцеїв і студенти коледжів;
Конкурс складається з двох частин :
 
письмові відповіді на запитання: учасники повинні дати конкретні відповіді  на поставлені запитання (Перелік питань до ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1385 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-15 | Коментарі (0)

8 квітня 2009 року Ровеньківська громадська молодіжна організація Євроклуб «Зірковий обрій» в ході реалізації проекту «Крок до Європи» провела  І Міську Весняну Школу учителів лідерів  з питань європейської  інтеграції для 23 вчителів м. Ровеньки
 
Головні завдання Весняної  Школи :

  • підготовка вчителів-лідерів освітніх закладів міста до здійснення більш ефективної інформаційно-просвітницької діяльності у сфері європейської інтеграції;
  • підготовка команди з 23 вчителів-лідерів, що створять основу мережі постійно діючих  осередків інформаційно-просвітницької роботи з питань європейської інтеграції в рамках міста – шкільних Євроклубів

У роботі школи взяли участь:

Трякіна Галина Лук'янівна- Управляюча Луганською обласною  ГО Бізнес – клуб «Європейський вибір»;
Наталія  Датченко – експерт з європейської інтеграції та соціальної політики ГО «Агентство ... Читати далі »

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1366 | Додав: innovate | Дата: 2009-04-14 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.