Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-26, 1:27 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Євроклуби
Команда Проекту "Зелена Школа", що реалізується Донецькою обласною молодіжною організацією "Євроклуб" в рамках Української мережі європейських клубів, повідомляє про закінчення першого етапу - конкурсу проектів.
 
На сьогодні, на проект надіслані 11 заявок (і ще одна очікується) високої якості, деякі свідчать про наявність певного досвіду, тому Команда Проекту впевнена, що буде реалізована одне з основних завдань проекту – поширення кращих практик між євроклубами Донецької області, залучення нових учасників, освітніх закладів до євроклубівського руху.
 
Ми щиро вдячні всім загальноосвітнім закладам і ЕкоПатрулям, які надіслали нам аплікаційні форми:
  • "Зелена хвиля" (м.Ясинувата, ЗОШ І-ІІ ступен ... Читати далі »
    Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1132 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-22 | Коментарі (0)

Українська мережа європейських клубів з початку наступного року пропонує нову безкоштовну послугу - "Європейську Валізу" для Євроклубів-активних учасників Мережі!
 
Командою Української мережі європейських клубів (проект ВГО "Українська асоціація європейських студій") готується набір матеріалів для проведення заходів Євроклубами-членами мережі. Передбачається, що зазначений набір матеріалів – "Європейська Валіза" – буде складатись з найбільш необхідних, але почасти недоступних для більшості євроклубів, речей:
  1. - Прапорів ЄС (великого розміру);
  2. - Прапорів країн-членів ЄС (великого розміру);
  3. - Прапорців країн Європи та світу (маленького розміру).
  4. - Методичних матеріалів щодо заходів для молоді – ігор "Євробінго", "Два міста", рольової гри "Формування майбутнього Європи" тощо;
    ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1203 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-11 | Коментарі (0)

З 25 по 27 листопада у школах №21, №22 та №24 міста Cуми були проведені рольові ігри «Формування майбутнього Європи», під час яких учням пропонувалося відчути себе у ролях високопосадовців, в чиїх руках знаходяться важелі управління європейськими державами.

Атмосфера офіційності відчувалася в повітрі, так як запропоновані ролі були дуже серйозно сприйняті дітьми. Головним питанням під час кожної гри було таке: чи вистачить Українським представникам обґрунтувань для вступу у Європейський Союз. Також в кожній грі були і представники країн-кандидатів до вступу у ЄС – Туреччини та України. Зроблені під час гри висновки на основі матеріалів отриманих учасниками: ні Україна, ні Туреччина не готові до вступу у Європейську сім’ю, так як в жодній з цих країн ще не зовсім виконуються поставлені перед ними завдання.

Під час ігор учні отримали багато нової інформації про механізм функціонування інституцій Європейського Союзу, якої так не вистачає в шкільній програмі. ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1258 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-04 | Коментарі (0)

З 6 по 16 листопада у м. Суми проходив Тиждень толерантності у контексті всеукраїнської кампанії "Толерантність, як шлях до Європи". До кампанії долучилося близько 20 навчальних закладів, євроклубів, організацій Сумської області та міста Суми. Регіональним партнером кампанії виступила громадська організація "Центр європейських ініціатив".

Впродовж вересня-жовтня в рамках кампанії відбувся всеукраїнський конкурс малюнків, фотографій, есе, творів, історій, віршів, гасел та відеороликів на тематику толерантності для шкільної та студентської молоді, на який загалом було подано 437 робіт. Із них – 84 роботи від учасників із Сумської області, 13 із яких стали переможцями або посіли призові місця.
 
Протягом Тижня толерантності учні та студенти проводили різноманітні заходи у своїх навчальних закладах: конкурси, вистави, презентації, випускали газети тощо. З 10 по 12 листопада у школах міста відбулись тренінги з толерантності, у як ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1354 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-18 | Коментарі (2)

Шукаємо учасників міжнародного молодіжного обміну, який відбудеться в лютому 2009 року біля м. Хіршлух, Німеччина. Протягом 10 днів 40 молодих люди із чотирьох європейських країн – Німеччини, України, Польщі та Росії – будуть працювати над темою "Схід/Захід – від конфлікту до взаємоповаги".
 
Ми спробуємо розібратись звідки береться це протиставлення сходу та заходу всередині однієї країни та між європейськими народами. Причини виникнення стереотипів будемо також розглядати і у історичному контексті. Одноденна екскурсія в Берлін – місто, яке майже протягом півстоліття було символом поділу світу на схід та захід, – допоможе осягнути масштаби та наслідки такого протистояння.
 
Крім дискусій та презентацій, методами, які учасники будуть використовувати задля вираження свого ставлення до теми проекту, а також задля пошуку спільного рішення, стануть театр та фотографія. Навчати цим видам мистецтва будуть професійні викладачі.
& ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1210 | Додав: innovate | Дата: 2008-11-17 | Коментарі (0)

Минулого тижня, під час осінніх канікул, більш ніж двадцятьом кримським старшокласникам з Бахчисарайського, Євпаторійського, Чорноморського та Сімферопольського районів було не до відпочинку.

Разом з викладачами ці учні брали участь в тренінгу «Європейські уроки. Методика створення Євроклубів», що проходив в рамках проекту Бахчисарайського центру регіонального розвитку «Топ-Кая» «В Європейський Союз крок за кроком» при фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження».

«Як оцінити становище України в процесах євроінтеграції та визначити шляхи досягнення успіху?», «Що може зробити молодь для розвитку євроінтеграційних процесів?», «Як розробити реальний план реалізації стратегії розвитку Євроклуба?» - ці та багато інших питань, що стосуються розробки та використання ефективної стратегії зі створення мережи шкільних Євроклубів, були розглянуті на тренінгу.

Крім теоретичних основ зі сфери євроінтеграції багато уваги було приділено практичним прикладам та питанням управління ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1128 | Додав: Alika | Дата: 2008-11-07 | Коментарі (0)

В рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" за підтримки Представництва Єврокомісії командою УАЄС відновлена робота щодо створення повноцінної бази даних євроклубів України, розпочата на початку цього року.
 
До бази були включені дані, надані Представництвом Єврокомісії, що були підготовлені Асоціацією "Нова Доба", в рамках минулорічного проекту за підтримки Представництва. Оновлення бази відбувається також завдяки відомостям, які надсилаються на адресу Мережі євроклубів самими клубами. Ця робота виконується на громадських засадах, і, оскільки база даних є спільним інтересом усіх євроклубів, просимо євроклуби та осередки УАЄС долучитись до її наповнення.
 
База даних євроклубів є джерелом інформації про молодіжні європейські клуби України, що має на меті сприяти контактам між клубами та налагодженню співпраці, залученню всебічної підтримки на діяльність євроклубів на місцевому та національному р ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1292 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-06 | Коментарі (0)

Головними напрямки діяльності Євроклуб ХДУ (створений у 2000 р), як зазначено у Положенні, є:  сприяння процесам європейської інтеграції на локальному рівні,  виховання молодих українських громадян як громадян об'єднаної Європи, сприяння культурним, гуманітарним, науковим, діловим контактам між молоддю херсонської громади та країн Європейського Союзу.
 
Євроклуб допомагає в організації участі студентів ХДУ - активістів Євроклубу у європейських програмах формальної і неформальної освіти - у школах, навчальних візитах, фестивалях та конференціях. Кроки у напрямку формування загальноєвропейських цінностей відбуваються у спосіб різноманітних інформаційних заходів та налагодження безпосередніх контактів з партнерами у країнах Європи та в Україні.
 
Найважливіші заходи Євроклубу ХДУ у 2005 - 2008 роках:

Донецька обласна молодіжна організація “Євроклуб” спільно з Клубом молодих дипломатів (євроклубом) Донецького національного університету, інформують про початок реалізації проекту "Зелена Школа" та запрошують загальноосвітні навчальні заклади Донецької області до участі в проекті.
 
Донецька область є однією з найбільш забруднених в Україні, що відображається на здоров’ї та якості життя населення. Запорукою подолання цієї проблеми є підвищення екологічної свідомості і культури громадян, а особливо – молоді, що допоможе місцевим громадам вирішувати проблеми місцевої екології. Це, звісно, позначиться на покращенні здоров’я населення, стані довкілля та дозволить закласти підвалини розвитку нових звичок і сучасного європейського стилю життя.
 
Метою проекту "Зелена Школа" є пропагування здорового способу життя серед учнів ЗОШ шляхом просвітництва щодо кращих європейських екологічних стандартів та залучення їх до активної громадсь ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1196 | Додав: innovate | Дата: 2008-11-03 | Коментарі (0)

Євроклуб – молодіжне об’єднання, яке ось вже 12 років активно діє на теренах Житомирщини. Мета діяльності Євроклубу – це сприяння процесам європейської інтеграції України, інформування дітей та молоді про ЄС, його структуру та процеси, які в ньому відбуваються.
 
На початку свого існування участь у діяльності Євроклубу брали студенти та школярі, сьогодні до його активу приєдналися молоді викладачі. Вже 4 роки Євроклуб співпрацює з сільськими школами. З кожним роком авторитет Євроклубу зростає, ряди євроклубівців поповнюються, а діяльність набула цілісності та ефективності.
  
За підтримки Європейської Комісії в Україні та завдяки ініціативі Євроклубу здійснено ряд заходів, які допомагають населенню нашої області поповнювати свої знання про ЄС.
 
За 10 років свого існування ми маємо суттєві досягнення та вагомі результати, серед них на особливу увагу заслуговують такі проекти, як:
... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1497 | Додав: innovate | Дата: 2008-10-30 | Коментарі (2)

« 1 2 3 4 5 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.