Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-04-25, 10:11 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Євроклуби
24 лютого 2009 року у приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки відбувся семінар “Євросоюз. Євроінтеграція Євроклуби”.
 
До участі у семінарі були запрошені координатори більш ніж 30-ти шкільних євроклубів Рівненської області та м.Рівне.
 
Семінар відбувся в рамках проекту “Крок до Європи”, що здійснюється РБФ “Рівне. Європейський вибір” протягом 2009 року за підтримки МФ “Відродження” та є логічним продовженням проекту “Районні центри Європейської Інформації як ресурсні центри Шкільних Євроклубів”, який здійснювався протягом 2008 року за підтримки обласного управління освіти та відділу міжнародних зв’язків та європейської інтеграції.
 
В результаті циклу семінарів, які відбувались протягом листопада 2008 року в школах області розпочали діяльність більше 25-ти шкільних європейських клубів.
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1035 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Лідери Херсонської громадської організації Молодіжний центр регіонального розвитку провели семінар для педагогічних працівників - Майстерня педагогічних інновацій в роботі євроклубів області.

На базі Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів в рамках проекту "Знання про Європу: молодь, як ініціатор змін" відбулася Майстерня педагогічних інновацій в роботі євроклубів у Херсонській області, за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".
 
Протягом трьох днів вчителі з міст Нова Каховка, Каховка, Херсон, Скадовськ а також Каховського, Скадовського, Білозерського, Цюрупинського, Великолепетиського та Каланчацького районів працювали над виробленням універсальної технології викладання тем Європейської та Євроатлантичної інтеграції України.
Вчителі, що одночасно є координаторами євроклубів в районах області, розробляли спільну стратегію діяльності шкільних євроклубів в області. За резул ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1090 | Додав: office-mcrr | Дата: 2009-02-23 | Коментарі (0)

В 2008 году Школьный Евроклуб Харьковской специализированной общеобразовательной школы № 73 отметил 3х-летие, на которое, как всегда, пригласил своих друзей – участников одиннадцати евроклубов города и области.
 
Евроклубы участвовали в ролевой игре «Зачем нужно быть вместе?», ученики 10-11 классов состязались в знаниях и сообразительности в игре "ЕвроКвест", разработанной ДОМО "Евроклуб" при поддержке Украинской ассоциации европейских студий (рекомендации размещены на сайте Украиской сети евроклубов www.euroclubs.at.ua).
 
Как отметила Ирина Мазур, координатор Евроклуба ЗОШ № 73: "Открытие нашего евроклуба состоялось 16 ноября 2005 года, в день 10-летия Декларации о толерантности, с тех пор толерантность – один из принципов работы нашего Евроклуба."
 
20 ноября, в День защиты прав ребенка, евроклубовцы провели конкурс танаграмм для школьников 5 – 6 кл ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1373 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

Представляємо досвід мережевої діяльності Євроклубів м. Новоград-Волинський Житомирської області, що координується інформаційно-методичним центром управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.
 
У 2006 році на базі інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради відкрито Центр Європейської інформації та започатковано традицію проведення Дня європейської освіти. Кожен навчальний заклад планує заходи в рамках єдиного дня європейської освіти та стає учасником загальноміських заходів (фестиваль євро клубів, виставка малюнків та поробок, Євробачення, прес-конференції, засідання в клубі "Дебати", тренінги та інше). Гостями міського Дня європейської освіти були: перший секретар, Голова відділу політики п. Дірк Шюбель, преси та інформації та, документаліст відділу преси та інформації Представництва єврокомісії Ірина Стаднійчук, віце-консул генерального консульства Польщі у Луцьку Раф ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1206 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

Бізнес-клуб "Європейський вибір" підготував оновлення до бази даних Євроклубів України, куди увійшли Євроклуби, створені за підтримки Бізнес-клубу.
 
Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб "Європейський вибір" впродовж останніх років проводить послідовну роботу з інформування мешканців Луганщини з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Були проведені десятки семінарів, тренінгів та круглих столів, три тематичні Вікторини з історії ЄС, Польщі, Угорщини та США, створено регіональний ЄвроІнфоЦентр.
 
Активна робота проводиться щодо розвитку мережі Євроклубів, у Бізнес-клубу є власні "ноу-хау" в створенні та діяльності Євроклубів. На підтримку регіональної мережі Євроклубів нещодавно була проведена зимова Школа європейської інтеграції, проводяться семінари, тренінги, інша координаційна робота.
 
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1061 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-14 | Коментарі (0)

5 лютого 2009 року у великій залі Новоград-Волинської міської ради під патронатом міського голови М.П.Боровця відбувся ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
В рамках Європейського року креативності та інновацій, з метою виховання у школярів європейських цінностей, активної громадянської позиції, бережного ставлення до свого міста, школи, залучення дітей до аналізу і пошуку механізмів вирішення актуальних проблем громади, школи через розробку та реалізацію соціально важливих проектів 5 лютого 2009 року у великій залі Новоград-Волинської міської ради під патронатом міського голови М.П.Боровця відбувся ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
Фестив ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1805 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

28-31 січня 2009 р. понад 40 викладачів Луганської, Сумської та Харківської областей пройшли навчання в рамках першої обласної Школи вчителів-лідерів євроінтеграції. Метою зимової Школи було підвищення спроможності освітян впливати на процеси європейської та євроатлантичної інтеграції, а також сприяти створенню євроклубів в Луганській області.
 
Учасниками Школи стали 41 педагог освітніх закладів з 14 міст та 17 районів Луганщини, вчителі з Чернігівської (м. Прилуки), Сумської (м. Ромни) та Харківської (м. Ізюм) областей. Захід відбувся в рамках проекту "Вчимося демократії", який виконує ЛОГО Бізнес-клуб "Європейський вибір" за сприяння Національного Фонду Демократії NED та за підтримки проекту "Сталий місцевий розвиток в Україні", що фінансується Європейським Союзом.
 
Інформаційну підтримку заходу надали: Бюро інформації Ради Європ ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1055 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

В рамках Європейського року креативності та інновацій, Новоград-волинська асоціація шкільних європейських клубів проводить ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
Мета фестивалю: виховання у школярів європейських цінностей, активної громадянської позиції, бережного ставлення до свого міста, школи, залучення дітей до аналізу і пошуку механізмів вирішення актуальних проблем громади, школи через розробку та реалізацію соціально важливих проектів.
 
Фестиваль проводиться з врахуванням участі загальноосвітніх навчальних закладів міста у педагогічному експерименті Всеукраїнського рівня "Проектне та практичне забезпечення компетентнісно спрямованого інноваційного розвитку різного типу ЗНЗ міста Новограда-Волинського" і Всеукраїнській молодіжній ак ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1066 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-01 | Коментарі (0)

Представники Єврокомісії зустрілись з керівництвом Дніпропетровської області та міста Кривий Ріг, а також з учасниками місцевих Євроклубів, з метою підготовки до Дня Європи – 2009 і посилення підтримки з боку ЄС в умовах економічної кризи.
 
Заступник голови Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк Шюбель, який перебував 21-22 січня з робочою поїздкою на Дніпропетровщині, обговорив з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Вікторем Бондарем можливість проведення Дня Європи в травні цього року в м. Кривий Ріг. "Ми будемо надавати всіляку підтримку з організації та проведення Дня Європи в Кривому Розі. В цілому для нас важливо, щоб населення більше дізнавалося про Європу та перспективи розвитку Європейського Союзу", - відзначив В.Бондар. В свою чергу Дірк Шюбель наголосив, що основним пріоритетом роботи ЄС є посилення співробітництва з регіонами України. "Додаткова причина цього рішення в тому, що Кривий Ріг – місто, яке ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1097 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-23 | Коментарі (0)

Євроклубівці ССШ № 25 «Гармонія» розробили проект спрямований на роботу з дітьми сумського Будинку маляти тривалістю один рік. Початок проекту був приурочений до свята Святого Миколая.

Учні ССШ №25, члени євроклубу «Гармонія», розробили проект направлений на пропагування толерантності, та спрямований на роботу з наймолодшими дітьми віком до 3 років, які залишились без батьківського піклування та знаходяться у сумському Будинку маляти.

Розпочався проект проведенням благодійної акції у школі, під час якої було зібрано іграшки та гроші, на які малюкам купили яблука, соки, цукерки та м’які іграшки. Перша зустріч з дітьми відбулася у канун дня Святого Миколая 18 грудня 2008 року, під час якої учні розігрували виставу для малят «А хто, хто Миколая любить?!», до якої самі написали сценарій. Під час святкового дійства малята знайомились з різними казковими героями, такими як Святий Миколай, ангелочки, чортики та іншими.

Після вистави євроклубівці вітали дітей зі свя ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1134 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-23 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.