Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-19, 2:09 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Червень » 15 » Тренінг в рамках проекту "Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти"
Тренінг в рамках проекту "Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти"
0:18 AM
29 – 31 травня 2009 року у готелі «Берег» в м. Судак, АРК був проведений тренінг “Підготовка та реалізація молоддю проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам в Україні».
 
Тренінг було проведено в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні.

Тренінг було присвячено первинній підготовці представників євроклубів та профільних НУО України до втілення своїх ідей у вигляді дієвих проектів, зокрема спрямованих на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах України.

Учасники тренінгу були відібрані шляхом відкритого конкурсу. На участь у тренінгу надійшло понад 200 заявок зі всіх регіонів України, з яких керівництво проекту мало відібрати до 30-ти учасників.

29 травня, перший день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячений розгляду системних питань євроінтеграції України, ролі НУО в цьому процесі та базовим поняттям проектної роботи.

Після завершення роботи в режимі офіційного обговорення проблем формування дієвих проектів та пошуку ресурсів для їх втілення було продовжено в неформальній обстановці.

30 травня, другий день тренінгу, проходив у форматі секційної роботи. За пріоритетами статутної діяльності всіх учасників було поділено на дві секції. Головним завданням кожної секції було самостійно, звісно не без підказок тренерів, підготувати власні реальні концепції проектів, які є актуальними для організацій, а також сприяють євроінтеграційним процесам, що відбуваються на території України.

Тренерами виступали фахівці з досвідом підготовки та реалізації проектів, зокрема: Сергій Щербак, кандидат біологічних наук, Експерт з екологічних питань Програми Розвитку ООН, та Володимир Брущенко, Голова Правління Євроклубу «Право і Захист», автор, менеджер, директор понад 25 проектів як національного, так і міжнародного рівнів.

Роботу у секціях було побудовано за схемою: «Опис проблеми, на вирішення якої направлено проект – Формулювання мети та цілей проекту – Пошук оптимальної методології – Розробка переліку основних проектних заходів – прогнозування ефективності проекту».

Зважаючи на обмеженість часу, який було відведено для такого значного обсягу робіт, кожна секція була поділена на декілька невеличких груп, працюючих одночасно Це надало змогу кожному слухачу тренінгу висловити свою думку та взяти участь і розробці проектної концепції.

31 травня, третій день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячений презентації концепцій проектів, які розробила кожна група, працюючи в межах секції.

Підготовлені та презентовані концепції були лише прикладами, на яких учасники тренінгу мали змогу навчатися та опановувати навички, які їм знадобляться для наступної роботи. Тренери коментували проекти з точки зору змістовного наповнення, реальності та раціональності їх втілення.

Підсумки роботи та закриття тренінгу провів менеджер Проекту Беніамін Бабаджанян, який узагальнив результати заходу та розповів, яким чином учасники тренінгу, керівництво Проекту та експерти працюватимуть далі в межах проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» .

Тепер ми чекаємо від слухачів тренінгів на власні проекти, які сприятимуть євроінтеграційним процесам, що відбуваються на території України. Презентація, дискусія та оцінка проектів, підготовлених представниками євроклубів, відбудеться під час другого проектного тренінгу, який заплановано провести наприкінці серпня 2009 року.
 
Контактна особа:
Контактна інформація:
 
Євроклуб "Право і Захист"
+ 38 097 951 96 45
+ 38 044 331 22 52
+ 38 044 235 41 10
01001, м. Київ-1, а/с 10
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1594 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.