Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-05-02, 4:13 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів
Пропонуємо ознайомитись з оголошенням про конкурс на участь в програмі Колегіуму ім. Теодора Гойса Фонду ім. Роберта Боша та Спілки МітОст на 2009 рік.

Громадянському суспільству потрібні ідеї кожного з нас, воно живе ТВОЄЮ активністю. Саме тому Колегіум ім. Теодора Гойса підтримує молодих людей в віці від 18 до 25 років з 30 країн на їх шляху до конкретизації та реалізації власних ідей по покращенню власного оточення. 
 
В рамках програми учасники протягом одного року перетинають кордони, руйнують стереотипи в своїх головах, обмінюються своїм розумінням та досвідом демократії та втілюють в життя власні проектні ідеї. При цьому учасники самостійно вибирають свій власний простір змін (чи то політична освіта, соціальні проекти або культурні акції)  та проектний метод (семінар, театральні методи, робота зі ЗМІ і т.д.)
 
Програмний рік стартує влітку з п’яти міжнародних семінарів, де учасники за ... Читати далі »
Категорія: Інновації | Переглядів: 1315 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-14 | Коментарі (0)

5 лютого 2009 року у великій залі Новоград-Волинської міської ради під патронатом міського голови М.П.Боровця відбувся ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
В рамках Європейського року креативності та інновацій, з метою виховання у школярів європейських цінностей, активної громадянської позиції, бережного ставлення до свого міста, школи, залучення дітей до аналізу і пошуку механізмів вирішення актуальних проблем громади, школи через розробку та реалізацію соціально важливих проектів 5 лютого 2009 року у великій залі Новоград-Волинської міської ради під патронатом міського голови М.П.Боровця відбувся ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
Фестив ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1807 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Для учасників Української мережі європейських клубів та нових учасників проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" пропонується нова безкоштовна послуга - онлайн консультування - через платформу Скайп.
 
Пропонуємо використовувати цей чат для того, щоб консультуватись між собою щодо діяльності Мереж Євроклубів, допомагати порадами з проведення заходів в рамках Європейського року креативності та інновацій, планувати спільні творчі майстерні, ярмарки креативності та інновацій тощо.
 
Оскільки остання версія платформи "Скайп" поки що не є повн ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1022 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

28-31 січня 2009 р. понад 40 викладачів Луганської, Сумської та Харківської областей пройшли навчання в рамках першої обласної Школи вчителів-лідерів євроінтеграції. Метою зимової Школи було підвищення спроможності освітян впливати на процеси європейської та євроатлантичної інтеграції, а також сприяти створенню євроклубів в Луганській області.
 
Учасниками Школи стали 41 педагог освітніх закладів з 14 міст та 17 районів Луганщини, вчителі з Чернігівської (м. Прилуки), Сумської (м. Ромни) та Харківської (м. Ізюм) областей. Захід відбувся в рамках проекту "Вчимося демократії", який виконує ЛОГО Бізнес-клуб "Європейський вибір" за сприяння Національного Фонду Демократії NED та за підтримки проекту "Сталий місцевий розвиток в Україні", що фінансується Європейським Союзом.
 
Інформаційну підтримку заходу надали: Бюро інформації Ради Європ ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1057 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Місцеві мережі Європейських клубів з усієї України запрошуються взяти участь в конкурсі на проведення регіональних громадських заходів під спільною назвою "молодіжні ярмарки креативності та інновацій" у рамках відзначення Європейського року креативності та інновацій в Україні. Конкурс проводиться в межах проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Мета Конкурсу – посилити спроможність Євроклубів та співпрацю в рамках місцевих мереж через підготовку та проведення регіональних громадських заходів під спільною назвою "молодіжні ярмарки креативності та інновацій" (або "творчості та новаторства"), що привертатимуть увагу широкої громадськості до діяльності місцевих Євроклубів, цілей Європейського ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 990 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-09 | Коментарі (0)

Матеріали національної творчої майстерні для Євроклубів, що проходила в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", доступні онлайн.

Участь в національній майстерні взяли близько 30 членів Євроклубів з різних куточків країни – активні учасники проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект, що спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, а також на залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Матеріали майстерні

Додатково пропонуємо матеріали для проведення ігор в рамках заходів з неформальної освіти для молоді, підготовлені Аліною Солнишкіною, Дніпропетровський національний універс ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1038 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-06 | Коментарі (0)

В рамках Європейського року креативності та інновацій, Новоград-волинська асоціація шкільних європейських клубів проводить ІІІ міський фестиваль учнівських проектів економічного та соціального розвитку міста Новограда-Волинського "Як стати мером".
 
Мета фестивалю: виховання у школярів європейських цінностей, активної громадянської позиції, бережного ставлення до свого міста, школи, залучення дітей до аналізу і пошуку механізмів вирішення актуальних проблем громади, школи через розробку та реалізацію соціально важливих проектів.
 
Фестиваль проводиться з врахуванням участі загальноосвітніх навчальних закладів міста у педагогічному експерименті Всеукраїнського рівня "Проектне та практичне забезпечення компетентнісно спрямованого інноваційного розвитку різного типу ЗНЗ міста Новограда-Волинського" і Всеукраїнській молодіжній ак ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1068 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-01 | Коментарі (0)

В рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", що виконується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні, розроблений набір інструментів для Євроклубів з розвитку креативності та інновацій.
 
Набір інструментів (toolkit), що додається, містить ряд матеріалів для самостійного вивчення а також практичні поради щодо організації творчої майстерні-тренінгу, що пропонуються керівникам (координаторам, опікунам) Євроклубів, а також іншим зацікавленим особам, як засіб розвитку творчого мислення та новаторського підходу серед учасників молодіжного євроклубівського руху.
 
Набір розроблений в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", основною темою якого є проголошений в Європейському Союзі Європейський рік креативності та інновацій. Шляхом вик ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1018 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-31 | Коментарі (0)

Учасниками творчої майстерні для Євроклубів в рамках Європейського року креативності та інновацій у Донецькій області стали члени Євроклубу школи № 68. Дітей зацікавили методи розвитку творчого мислення, завдяки яким вони змогли розробити інноваційні проекти, які Євроклуб зможе реалізувати в році, що почався. 
 
Близька 20 учнів 8-10 класів-учасники Євроклубу однієї з кращих донецьких шкіл взяли участь в майстерні з творчості та інновацій, яку провели тренери Донецької обласної молодіжної організації "Євроклуб" Олександра Кириченко і Катерина Кононюк за підтримки проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. За ініціативою проекту, що спрямований на розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, в Україні в ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 919 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-30 | Коментарі (0)

22 січня було опубліковано звіти щодо науки, технологій та конкурентоздатності з основними показниками 2008 року, а також оглядом прогресу в інвестуванні галузі досліджень та розвитку ЄС та у втіленні Європейської дослідницької зони протягом 2000-2006 років.
 
Відповідно до звітів, загальний об’єм досліджень у ЄС зростає і тому ЄС стає дедалі привабливішим для іноземних дослідників та приватних інвестицій у дослідження і розробки, ніж США.
 
Водночас застій інтенсивності досліджень в ЄС-27 на рівні 1,84% (витрати на дослідження у відсотках від ВВП) може зашкодити амбіціям Спільноти стати конкурентоспроможним інтелектуальним суспільством.
 
Незважаючи на збільшення об’ємів інвестицій у дослідження серед багатьох країн ЄС, досягнення Лісабонських цілей щодо інвестування 3% ВВП у дослідження і розробки ще далеко ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1439 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-26 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.