Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-19, 11:22 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів
Представники Єврокомісії зустрілись з керівництвом Дніпропетровської області та міста Кривий Ріг, а також з учасниками місцевих Євроклубів, з метою підготовки до Дня Європи – 2009 і посилення підтримки з боку ЄС в умовах економічної кризи.
 
Заступник голови Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк Шюбель, який перебував 21-22 січня з робочою поїздкою на Дніпропетровщині, обговорив з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Вікторем Бондарем можливість проведення Дня Європи в травні цього року в м. Кривий Ріг. "Ми будемо надавати всіляку підтримку з організації та проведення Дня Європи в Кривому Розі. В цілому для нас важливо, щоб населення більше дізнавалося про Європу та перспективи розвитку Європейського Союзу", - відзначив В.Бондар. В свою чергу Дірк Шюбель наголосив, що основним пріоритетом роботи ЄС є посилення співробітництва з регіонами України. "Додаткова причина цього рішення в тому, що Кривий Ріг – місто, яке ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1096 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-23 | Коментарі (0)

Європейські клуби стали першими, хто долучився до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Одразу після презентації Року, в якій взяли участь представники головуючої в ЄС Чеської Республіки та Європейської Комісії, що ініціювала цей рік в ЄС, 12-14 січня 2009 року в Дніпропетровській області відбулася творча майстерня для українських Євроклубів.
 
Участь в національній майстерні взяли близько 30 членів Євроклубів з різних куточків країни – активні учасники проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект, що спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, а також на залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Основна тема цьогорічно ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1050 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-18 | Коментарі (0)

Європейські клуби з різних регіонів України стали першими, хто долучився до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Відкриття Року відбулось в Дніпропетровській області в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
12 січня 2009 року представники головуючої в ЄС Чеської Республіки, Представництва Європейської Комісії в Україні та Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Української асоціації європейських студій а також Європейської Бізнес Асоціації відкрили Європейський рік креативності та інновацій в Україні. Подія стала першою в черзі заходів, спрямованих на підтримку і розвиток творчих ідей і хисту до інновацій серед активної української молоді-членів Європейських клубів, поширення єв ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1085 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-18 | Коментарі (0)

Українською асоціацією європейських студій розроблені методичні матеріали для проведення нової інтерактивної гри "Європа двох швидкостей".
 
Гра розроблена експертами Української асоціації європейських студій (просимо вказувати при використанні) на підставі гри "Історія двох міст" Ради Європи. Автори запрошують навчальні заклади, молодіжні організації та Європейські клуби користуватись цією грою для проведення заходів Євроклубів, адаптувати гру до інших сучасних подій чи процесів, вносити зміни в правила тощо.
 
Оптимальна кількість учасників гри - 14-16 осіб, тренер грає роль Банкіра. Для наочності, автори радять використовувати кольоровий папір - 60 сторінок одного кольору (блакитного), 60 іншого (жовтого), 4 сто ... Читати далі »
Категорія: Інновації | Переглядів: 1472 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-15 | Коментарі (0)

По инициативе консорциума „Экологические технологии и инновации” с 16 по 22 марта 2009 года на территории Национального комплекса „Экспоцентр Украины” состоится Международный форум „Зеленая Неделя в Украине”.
 
По рекомендации Ассоциации городов Украины, ТПП Украины, Украинского союза промышленников и предпринимателей, при участии Министерства охраны окружающей природной среды, Министерства Жилищно-коммунального хозяйства, Министерства строительства и регионального развития Украины, Государственного комитета Украины по вопросам промышленной безопасности, охраны труда и горного надзора и других профильных организаций, по инициативе консорциума „Экологические технологии и инновации” с 16 по 22 марта 2009 года на территории Национального комплекса „Экспоцентр Украины” состоится Международный форум „Зеленая Неделя в Украине”.
 
Это комплексное мероприятие пройдет под патронатом Академии наук Украины и будет посвящ ... Читати далі »
Категорія: Інновації | Переглядів: 2715 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-11 | Коментарі (1)

Чеське Головування в ЄС та Європейська Комісія у середу дали офіційний старт Європейському року креативності та інновацій 2009 під девізом "Уявляй. Створюй. Будь інноваційним." Рік був відкритий на церемонії в Празі Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та чеським Прем’єр-міністром Міреком Тополанеком. Метою Року є розвивати творчі та інноваційні підходи в різних секторах людської діяльності і допомогти надати Європейському Союзу засоби, щоб зустріти майбутні виклики в глобалізованому світі.
 
Конференція, яка відзначила початок Року, була проведена в Празі в середу (7 січня 2009 року), її відвідали цілий ряд персоналій, включно з високими представниками країн-членів ЄС, Європейської Комісії, членами чеського Уряду, а також декілька Послів Року. Конференція відбувалась одночасно із зустріччю між Єврокомісією та чеським Урядом, після чого ввечері відбулась церемонія в Національному Театрі в Празі.

Євр ... Читати далі »

Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1327 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-10 | Коментарі (0)

  Європейські клуби з різних регіонів України будуть першими, хто долучиться до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Відкриття Року відбудеться в Дніпропетровській області в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
12 січня 2009 року представники головуючої в ЄС Чеської Республіки, Представництва Європейської Комісії в Україні та Дніпропетровської обласної державної адміністрації, а також Української асоціації європейських студій та Європейської Бізнес Асоціації відкриють Європейський рік креативності та інновацій в Україні. Подія стане першою в черзі заходів, спря ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1137 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-10 | Коментарі (0)

Підготовлено переклад рішення Євросоюзу щодо відзначення Європейського Року креативності та інновацій.
 
Неофіційний переклад українською мовою доступний нижче.
 

 
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ТА РАДА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ,
 
Зважаючи на Угоду про заснування Європейської Спільноти, та, зокрема, її Статей 149 та 150,
 
Зважаючи на пропозицію від Комісії,
 
Зважаючи на думку Європейського Економічного та Соціального Комітету,
 
Зважаючи на думку Комітету Регіонів,
 
Діючи відповідно до процедури, визначеної в Статті 251 Угоди,
 
Оскільки:
 
(1) Європі необхідно посилити свою спроможність до креативності та інноваціям через соціальні та економічні причини, щоб ефективно відповідати розвитку суспільства ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1177 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-05 | Коментарі (0)

Рада Європейського Союзу прийняла Рішення (3691/08), що проголошує 2009 рік "Європейським роком креативності та інновацій".

Метою Рішення є підтримати зусилля країн-членів ЄС з розвитку креативності через освіту і постійне професійне навчання, як стимулу до інновацій та важливого фактору розвитку професійних та підприємницьких навичок.

В контексті існуючих програм, ЄС зробить внесок у фінансування Європейських, національних, регіональних та місцевих заходів, які будуть сприяти реалізації цієї мети, включаючи:

- конференції, події та ініціативи, розроблені задля покращення обізнаності щодо важливості креативності та спроможності до інновацій;
- інформаційні та промоційні кампанії для поширення головних повідомлень;
- ідентифікацію прикладів добрих практик та поширення інформації про розвиток креативності та спроможності до інновацій;
- опитування та дослідження на рівні ЄС та країн-членів.

Рішення було ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1486 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-05 | Коментарі (0)

Чеське Головування в ЄС та Європейська Комісія офіційно відкриють Європейський рік креативності та інновацій 2009 у середу 7 січня.
 
Джерело: create2009.europa.eu 
 
Празькій конференції буде передувати вранці 7 січня круглий стіл, в якому візьмуть участь понад десяток Послів Року, під головуванням Еско Ахо (Esko Aho), заступника виконавчого президента компанії Nokia, екс-Прем’єр-міністра Фінляндії. Ці видатні особи приймуть ряд рекомендацій до урядів країн та інституцій ЄС, які будуть представлені паном Ахо на післяобідній конференції. німецький винахідник пан Карлхайнц Бранденбург, французький дослідник Домінік Ланжевен, угорський творець Ерно Рубік та румунський режисер Раду Міхаилеану будуть серед учасників, разом з провідними бізнесменами, митцями та дизайнерами.
 
Офіційний початок Європейського року креативнос ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1309 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-24 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.