Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-05-02, 4:01 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів
Як показує найрізноманітніший досвід, партнерство корисніше від конкуренції у будь-яких сферах, а тим більше в галузі громадської діяльності та розбудови демократичного суспільства. Тому ідея співпраці євроклубів міста задля досягнення спільної мети зовсім не нова і виникла давно.
 
Виходячи з таких міркувань, ГО «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", що реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні була проведена творча майстерня, що зібрала школярів з активною громадянською позицією, членів євроклубів Кременчука, Комсомольська та Світловодська.
 
На початку робочого дня євроклубівці приєдналися до учасників проекту «КІНОальтернатива», щоб разом переглянути фільм та обговорити тему «Демократія», адже кінозустрічі цілком можуть стати цікавою та інноваційною ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1176 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-26 | Коментарі (0)

24 лютого 2009 року у приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки відбувся семінар “Євросоюз. Євроінтеграція Євроклуби”.
 
До участі у семінарі були запрошені координатори більш ніж 30-ти шкільних євроклубів Рівненської області та м.Рівне.
 
Семінар відбувся в рамках проекту “Крок до Європи”, що здійснюється РБФ “Рівне. Європейський вибір” протягом 2009 року за підтримки МФ “Відродження” та є логічним продовженням проекту “Районні центри Європейської Інформації як ресурсні центри Шкільних Євроклубів”, який здійснювався протягом 2008 року за підтримки обласного управління освіти та відділу міжнародних зв’язків та європейської інтеграції.
 
В результаті циклу семінарів, які відбувались протягом листопада 2008 року в школах області розпочали діяльність більше 25-ти шкільних європейських клубів.
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1038 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Лідери Херсонської громадської організації Молодіжний центр регіонального розвитку провели семінар для педагогічних працівників - Майстерня педагогічних інновацій в роботі євроклубів області.

На базі Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів в рамках проекту "Знання про Європу: молодь, як ініціатор змін" відбулася Майстерня педагогічних інновацій в роботі євроклубів у Херсонській області, за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".
 
Протягом трьох днів вчителі з міст Нова Каховка, Каховка, Херсон, Скадовськ а також Каховського, Скадовського, Білозерського, Цюрупинського, Великолепетиського та Каланчацького районів працювали над виробленням універсальної технології викладання тем Європейської та Євроатлантичної інтеграції України.
Вчителі, що одночасно є координаторами євроклубів в районах області, розробляли спільну стратегію діяльності шкільних євроклубів в області. За резул ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1091 | Додав: office-mcrr | Дата: 2009-02-23 | Коментарі (0)

24 лютого 2009р. в приміщенні загальноосвітньої школи № 11(вул. Ілліча, буд.1-А) м. Антрацит Луганської області відбудеться творча майстерня для молодих лідерів шкільних євроклубів Антрацитівського району Луганської області. 
 
Захід відбудеться в рамках конкурсу “Молодіжні ярмарки креативності та інновацій” при інформаційній та методологічній підтримці  ВГО “Українська асоціація європейських студій”. Мета заходу допомогти  місцевим активістам європейських клубів Антрацитівського району розвинути  власні творчі та новаторські здібності, а також сприяти передачі інформаційних та методичних матеріалів з теми “творчість та інновації” для подальшого розвитку руху євро-клубів районі.
 
Творча майтерня відбудеться в рамках Європейського року креативності та інновацій 2009. Захід буде проведено координаторами Центру Європейської Інформації (м. Луганськ) – Наталією Датченко, Артемом Корочинським. ... Читати далі »
Переглядів: 1173 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-23 | Коментарі (0)

З ініціативи ГО КІПЦ “Європейський клуб” та Європейського клубу КДПУ імені Михайла Остроградського у співпраці з вищими навчальними закладами м. Кременчука розпочато реалізацію інтеграційно-освітнього проекту "КІНОальтернатива", що триватиме до червня 2009 року.
 
Учасниками проекту стали амбіційні, творчі молоді люди з різних навчальних закладів Кременчука, зацікавлені кіномистецтвом та альтернативним дозвіллям, європейськими цінностями та розвитком партнерських відносин. Проект реалізується в рамках програми "Чемпіони європейської освіти", проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Як працювати в команді? Як організувати кінозустріч? Як запросити на неї відомих людей?.. На ці та інші питання намагатимуться відповісти учасники вступного тренінгу партнерства, який відбудеться 21-22 лютого в КДПУ імені Михайла Остроградського. Прикладом інтеграційної тем ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 975 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

В 2008 году Школьный Евроклуб Харьковской специализированной общеобразовательной школы № 73 отметил 3х-летие, на которое, как всегда, пригласил своих друзей – участников одиннадцати евроклубов города и области.
 
Евроклубы участвовали в ролевой игре «Зачем нужно быть вместе?», ученики 10-11 классов состязались в знаниях и сообразительности в игре "ЕвроКвест", разработанной ДОМО "Евроклуб" при поддержке Украинской ассоциации европейских студий (рекомендации размещены на сайте Украиской сети евроклубов www.euroclubs.at.ua).
 
Как отметила Ирина Мазур, координатор Евроклуба ЗОШ № 73: "Открытие нашего евроклуба состоялось 16 ноября 2005 года, в день 10-летия Декларации о толерантности, с тех пор толерантность – один из принципов работы нашего Евроклуба."
 
20 ноября, в День защиты прав ребенка, евроклубовцы провели конкурс танаграмм для школьников 5 – 6 кл ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1374 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

Представляємо досвід мережевої діяльності Євроклубів м. Новоград-Волинський Житомирської області, що координується інформаційно-методичним центром управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.
 
У 2006 році на базі інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради відкрито Центр Європейської інформації та започатковано традицію проведення Дня європейської освіти. Кожен навчальний заклад планує заходи в рамках єдиного дня європейської освіти та стає учасником загальноміських заходів (фестиваль євро клубів, виставка малюнків та поробок, Євробачення, прес-конференції, засідання в клубі "Дебати", тренінги та інше). Гостями міського Дня європейської освіти були: перший секретар, Голова відділу політики п. Дірк Шюбель, преси та інформації та, документаліст відділу преси та інформації Представництва єврокомісії Ірина Стаднійчук, віце-консул генерального консульства Польщі у Луцьку Раф ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1208 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

Пропонуємо методичні поради щодо проведення лінгвістичної гри для Євроклубів. Запрошуємо користуватись під час заходів Євроклубів, або просто в процесі навчання.
 
Лінгвістична гра "Привіт, Європо!" є варіацією гри "Доброго дня, шалом, салют!" (надана для проекту Аліною Солнишкіною, Дніпропетровський національний університет), додана сукупність вітань європейськими мовами, діалектами, що поширені в країнах-членах ЄС. Метою гри є розширити лінгвістичні здібності учасників, дати можливість краще зрозуміти культурне розмаїття Європи, зацікавити глибше вивчати європейські мови. Учасникам також можна пояснити, що знання і використанні при спілкуванні з носієм мови принаймні декількох слів може значно покращити ставлення, допомогти подолати мовний бар’єр. 
 
Можливі різноманітні варіанти проведення цієї гри: а) для аудиторії, що не знайома між собою, б) для знайомої аудиторії, для одноразового проведення, ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1130 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-20 | Коментарі (0)

Майстерню креативності та інновацій для членів Євроклубу "Євротур" у своєму навчальному закладі провели тренери Косач Інна та Ворончук Світлана – учасники національної майстерні "Лідерство Євроклубів – майстерня креативності та інновацій". Зважаючи на успіх проведеної майстерні, тренери Євроклубу запланували цілу серію творчих майстерень, які навчать творчому мисленню школярів Вінницької області.
 
Розвивати творче мислення у дітей, вчити відстоювати свою думку, знаходити компроміс у будь-яких ситуаціях завжди були пріоритетом в Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2. Ця діяльність є одним із завдань Євроклубу "Євротур", що працює в ЗОШ. Успішна участь Євроклубівців у конкурсі творчих робіт в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" дозволила їм взяти участь в національній майстерні з креативності та інновацій для Євроклубів, та отримати нові ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1195 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Бізнес-клуб "Європейський вибір" підготував оновлення до бази даних Євроклубів України, куди увійшли Євроклуби, створені за підтримки Бізнес-клубу.
 
Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб "Європейський вибір" впродовж останніх років проводить послідовну роботу з інформування мешканців Луганщини з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Були проведені десятки семінарів, тренінгів та круглих столів, три тематичні Вікторини з історії ЄС, Польщі, Угорщини та США, створено регіональний ЄвроІнфоЦентр.
 
Активна робота проводиться щодо розвитку мережі Євроклубів, у Бізнес-клубу є власні "ноу-хау" в створенні та діяльності Євроклубів. На підтримку регіональної мережі Євроклубів нещодавно була проведена зимова Школа європейської інтеграції, проводяться семінари, тренінги, інша координаційна робота.
 
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1063 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-14 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.