Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-04-25, 1:29 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Архів матеріалів
Євроклубівці ССШ № 25 «Гармонія» розробили проект спрямований на роботу з дітьми сумського Будинку маляти тривалістю один рік. Початок проекту був приурочений до свята Святого Миколая.

Учні ССШ №25, члени євроклубу «Гармонія», розробили проект направлений на пропагування толерантності, та спрямований на роботу з наймолодшими дітьми віком до 3 років, які залишились без батьківського піклування та знаходяться у сумському Будинку маляти.

Розпочався проект проведенням благодійної акції у школі, під час якої було зібрано іграшки та гроші, на які малюкам купили яблука, соки, цукерки та м’які іграшки. Перша зустріч з дітьми відбулася у канун дня Святого Миколая 18 грудня 2008 року, під час якої учні розігрували виставу для малят «А хто, хто Миколая любить?!», до якої самі написали сценарій. Під час святкового дійства малята знайомились з різними казковими героями, такими як Святий Миколай, ангелочки, чортики та іншими.

Після вистави євроклубівці вітали дітей зі свя ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1134 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-23 | Коментарі (0)

Команда Проекту "Зелена Школа", що реалізується Донецькою обласною молодіжною організацією "Євроклуб" в рамках Української мережі європейських клубів, повідомляє про закінчення першого етапу - конкурсу проектів.
 
На сьогодні, на проект надіслані 11 заявок (і ще одна очікується) високої якості, деякі свідчать про наявність певного досвіду, тому Команда Проекту впевнена, що буде реалізована одне з основних завдань проекту – поширення кращих практик між євроклубами Донецької області, залучення нових учасників, освітніх закладів до євроклубівського руху.
 
Ми щиро вдячні всім загальноосвітнім закладам і ЕкоПатрулям, які надіслали нам аплікаційні форми:

Клуб молодих дипломатів (євроклуб) Донецького національного університету розробив та випробував нову інтерактивну гру "Битва двох континентів". Гра, присвячена міжнародним відносинам у Європі та Азії XVII – XX ст., відбулась в рамках дня спеціальності "Міжнародні відносини" та Дня дипломатії в Україні.

19 грудня на історичному факультеті Донецького національного університету відбулося святкування Дня працівника дипломатичної служби та 11-ої річниці з моменту заснування спеціальності "Міжнародні відносини". З цього приводу студентами спеціальності-активістами університетського Клубу молодих дипломатів ("євроклубу") за підтримки обласного осередку Української асоціації європейських студій була підготовлена інтелектуальна гра "Битва двох континентів: Азія vs. Європа", яка пройшла випробовування під час святкових заходів.

Нова гра була розроблена на основі гри "Два міста ... Читати далі »

Категорія: Інновації | Переглядів: 1245 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-20 | Коментарі (0)

Українська мережа європейських клубів з початку наступного року пропонує нову безкоштовну послугу - "Європейську Валізу" для Євроклубів-активних учасників Мережі!
 
Командою Української мережі європейських клубів (проект ВГО "Українська асоціація європейських студій") готується набір матеріалів для проведення заходів Євроклубами-членами мережі. Передбачається, що зазначений набір матеріалів – "Європейська Валіза" – буде складатись з найбільш необхідних, але почасти недоступних для більшості євроклубів, речей:
  1. - Прапорів ЄС (великого розміру);
  2. - Прапорів країн-членів ЄС (великого розміру);
  3. - Прапорців країн Європи та світу (маленького розміру).
  4. - Методичних матеріалів щодо заходів для молоді – ігор "Євробінго", "Два міста", рольової гри "Формування майбутнього Європи" тощо;
    ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1203 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-11 | Коментарі (0)

Європейська комісія запустила інтернет-сайт та інформаційну кампанію щодо Європейського року креативності та інновацій.
 
Сайт доступний за адресою: create2009.europa.eu
 
На сторінці розміщена інформація про Європейський рік креативності та інновацій (ЄРКІ), "Послів Року", інформація для преси та офіційні документи. Усіх відвідувачів сторінки вітає Жозе Баррозу, Президент Єврокомісії, який розповідає про важливість цієї ініціативи. Незабаром, на сайті буде доступна інформація про проекти, що відбуваються в рамках ЄРКІ в країнах-членах ЄС.
 
Остаточний підпис під документом, що офіційно запроваджує ініціативу проведення в 2009 році ЄРКІ, повинен поставити Президент Європарламенту Ганс-Герт Петтерінг 13 грудня ц.р. За інформацією Євро ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1369 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Команда проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" підготувала власну версію логотипу Європейського року креативності та інновацій в Україні - 2009.
 
Конкурс на кращий логотип та слоган мав на меті стимулювати інтерес Євроклубів до участі в проекті, мотивувати членів Євроклубів до активної творчої діяльності та дискусії. Вважаємо, що конкурс досяг позитивного результату – це понад 90 надісланих робіт, активність на сайті, обговорення. Автори кращих робіт будуть запрошені на майстерню “Лідерство Євроклубів”.
 
Голосування, включно з рейтингом і коментарями, надало можливість усім більш реалістично подивитись на свою роботу і вільно висловити думку щодо робіт інших. Маємо зазначити, що коментарі були корисними для нашої загальної справи, і, незважаючи на подекуди малоприємний для авторів зображень тон (такі комен ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1157 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-06 | Коментарі (0)

З 25 по 27 листопада у школах №21, №22 та №24 міста Cуми були проведені рольові ігри «Формування майбутнього Європи», під час яких учням пропонувалося відчути себе у ролях високопосадовців, в чиїх руках знаходяться важелі управління європейськими державами.

Атмосфера офіційності відчувалася в повітрі, так як запропоновані ролі були дуже серйозно сприйняті дітьми. Головним питанням під час кожної гри було таке: чи вистачить Українським представникам обґрунтувань для вступу у Європейський Союз. Також в кожній грі були і представники країн-кандидатів до вступу у ЄС – Туреччини та України. Зроблені під час гри висновки на основі матеріалів отриманих учасниками: ні Україна, ні Туреччина не готові до вступу у Європейську сім’ю, так як в жодній з цих країн ще не зовсім виконуються поставлені перед ними завдання.

Під час ігор учні отримали багато нової інформації про механізм функціонування інституцій Європейського Союзу, якої так не вистачає в шкільній програмі. ... Читати далі »
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1258 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-04 | Коментарі (0)

Командою проекту підготовлена зведена таблиця результатів он-лайн голосування в рамках Конкурсу на кращий логотип та слоган Європейського року креативності та інновацій (2009) в Україні.
 
В голосуванні щодо 90 робіт, надісланих на конкурс, взяли участь понад 2000 відвідувачів сайту, які переглянули конкурсні роботи понад 9590 разів, поставили 3883 оцінки і надали близька 850 коментарів (частина коментарів була видалена модераторами).
 
Наступний захід проекту, Майтерня "Лідерство Євроклубів" відбудеться орієнтовно в середині січня 2009 року, куди будуть запрошені представники євроклубів з принаймні 12 областей, що взяли участь в конкурсі.
 
Дякуємо усім, хто взяв участь в Конкурсі та голосуванні, команда проекту буде повідомляти про наступні заходи проекту через цей сайт та розсилку Української мережі європейських клубів (підписатись можна, надіславши повідомлення з темо ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1178 | Додав: innovate | Дата: 2008-12-01 | Коментарі (3)

Національні асоціації європейських студій, що входять до Світової асоціації євростудій (ECSA-World), провели щорічний з’їзд в м. Брюссель (Бельгія).
 
В зустрічі 23 листопада брали участь президенти 56 національних асоціацій європейських студій з різних континентів та країн світу від Латинської Америки до Нової Зеландії, в тому числі, Президент Української асоціації євростудій проф. Роман Петров.
 
З’їзд обрав нового Президента Світової асоціації європейських студій, ним став професор кафедри ім. Жана Моне п. Бурос з Іспанії – відомий фахівець в галузі європейської культурології та історії. Професор Бурос замінив на цій високій посаді Президента проф. Мануеля Порто, який у 2007 році відвідував Україну і брав участь в першому всеукраїнському Конгресі УАЄС.
 
Після обрання нового керівника, президенти національних асоціацій євростудій обговорили поточні проблеми діяльності Світової асоціації та ... Читати далі »
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1312 | Додав: innovate | Дата: 2008-11-29 | Коментарі (0)

Голосування в рамках Конкурсу на кращий логотип та слоган Європейського року креативності та інновацій (2009) в Україні завершується 01.12.2008 р.
 
Запрошуємо тих, хто ще не висловив свою точку зору щодо переваг того чи іншого логотипу, зробити це до кінця тижня.
 
Організатори уважно слідкують за дискусією учасників голосування, вдячні за змістовні коментарі, особливо ті, що містять конкретні пропозиції і просять не робити емоційних оцінок, які ображають честь і гідність авторів заявок (такі коментарі видаляються).
 
З питаннями та пропозиціями щодо конкурсу просимо звертатись за е-поштою (натиснути).
Категорія: Проект | Переглядів: 1163 | Додав: innovate | Дата: 2008-11-28 | Коментарі (4)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.