Вітаємо, ГістьСубота, 2024-04-20, 6:57 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Проект
25 лютого 2009 року на базі Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ Університет "Україна" було проведено творчу майстерню: "Євроклуб – майстерня креативності та інновацій" за наступним сценарієм.
 
Майстерня тривала 6 годин для студентів - 16 осіб (студенти спеціальності "Фізична реабілітація"). Для проведення Майстерні ми обрали студентів однієї зі спеціальностей Інституту, а саме "Фізична реабілітація". Вибір групи є невипадковим, адже дана спеціальність є вузькоспеціалізованою і інформація про Європейський Союз для даної категорії студентів є невідомою. Тому, власне, обрані 16 осіб є контрольною групою.
 
Мета проведення майстерні – за шість годин ознайомити членів контрольної групи з інформацією про Європейський Союз, і продемонструвати можливість оволодіння даною інформацією людей, які раніше нічого не знали про ЄС за короткий проміжок часу.
 
Приміщення проведення Майст ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1363 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-22 | Коментарі (0)

В феврале этого года участники Евроклуба ХСШ № 73 провели мастерские креативности и инноваций для учащихся 10-В и 11-В классов, для молодых учителей школы и заместителей директоров по воспитательной работе Фрунзенского района г. Харькова.
 
Мастерская креативности и инноваций для заместителей директоров школ по воспитательной работе проходила в рамках научно - практического семинара «Інтеграція української освіти в європейський освітній простір. Діяльність шкільних євроклубів”.
 
Организатор семинара – районное управление образования, методисты информационно-методического центра РУО Супрун Е.В., Горяинова Л.А. Партнер – Харьковский клуб директоров школ (председатель Михайленко Т.В.).
 
Мастерскую проводили Беляева Т.В., заместитель директора по воспитательной работе ХСШ № 73, Мазур И.Р., координатор Евроклуба, команда учеников-тренеров из 10-В и 11-В классов Змиевская И., Солодилова Е., Пономар ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 2310 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-22 | Коментарі (2)

17 березня 2009 року у м. Хмельницькому на базі гімназії № 2, Асоційованої школи ЮНЕСКО відбувся захід "Європейська Майстерня креативності та інновацій" для методистів, голів МО та керівників євроклубів міста та області у рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України".
 
Проект "Підтримка мережі Євроклубів України" реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні з нагоди відзначення "Європейського року креативності та інновацій – 2009".

Метою Майстерні було створення Асоціації євроклубів Хмельниччини, а також сприяння подальшому розвитку спроможності й підтримки ініціатив Євроклубів міста та області ,залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, в т.ч. до Європейського року креативності та інновацій – 2009.

Перед організаторами ставились завдання:
- організація та проведення Ярмарку креативності та інновацій для керівників Євроклубів ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1280 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-21 | Коментарі (0)

Новоград-Волинська міська асоціація європейських клубів в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" провела першу з серії творчих майстерень для координаторів шкільних євроклубів Новограда-Волинського.
 
Майстерню креативності та інновацій для керівників 10 шкільних європейських клубів провели завідувач інформаційно-методичного центру, голова міської асоціаці європейських клубів Павло Ліневич та методист ІМЦ Галина Данильчук.
 
З самого початку творчої майстерні для неї було характерно творчий підхід і постійний пошук розв’язку творчих завдань, навчання нестандартному мисленню. Протягом тренінгу були проведенні інтеграційні ігри, що сприяли налагодженню дружньої атмосфери. Одним з завдань стало побудувати асоціативний ряд до понять ініціативність, креативність та творчість.
 
Дуже цікавим було те, як проявилася творчість у учасників під час опису асоціацій у формі різноманітних малюнків. А резу ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1146 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-21 | Коментарі (0)

20 березня 2009 року. в приміщенні школи-гімназії № 1 м. Красний Луч Луганської області відбулась творча майстерня для  учнів-лідерів 30 загальноосвітніх шкіл міста.

Захід був присвячений Європейському року креативності та інновацій 2009 та пройшов при інформаційній та методологічній підтримці  ВГО “Українська асоціація європейських студій”. Мета майстерні допомогти  активним учням розвинути  власні творчі та новаторські здібності, а також сприяти передачі інформаційних та методичних матеріалів з теми “творчість та інновації” для подальшого розвитку руху євроклубів у районі.

Захід було проведено Наталією Датченко та Артемом Корочинським, експертами ГО “Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону”, координаторами проекту “Центр Європейської Інформації”.

Учасниками майстерні стали учні 30 загальноосвітніх шкіл м. Красний Луч, які виявили інтерес до теми “Творчість та інновації”, займають активну громадську позицію та шук ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 971 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-20 | Коментарі (0)

14 березня 2009 року у Вінниці на базі Центру європейської інформації у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва  відбувся захід "Творча Майстерня з креативності та інновацій" для шкільних європейських клубів м. Вінниці в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів  України", що реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні з нагоди відзначення "Європейського року креативності та інновацій – 2009".
 
Європейський рік креативності та інновацій є ключовою ініціативою в Європі. Його мета – сприяти використанню та поширенню творчого та інноваційного підходів та ініціатив у різних сферах людської діяльності на всіх рівнях. Тоді, як освіта та культура будуть в центрі уваги цього Року, ініціатива торкатиметься й інших сфер, зокрема підприємництва, інформаційного суспільства, працевлаштування та регіональної політики.
 
... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1274 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-14 | Коментарі (0)

25 лютого на базі відділу освіти Липовецької РДА тренерами Косач Інною та Юрчук Катериною було проведено Майстерню для лідерів учнівських самоврядувань шкіл району.
 
У тренінгу взяли участь 35 учнів району. Присутні ознайомилися з тим, як працюють шкільні самоврядування, до яких акцій та проектів залучаються.
Проведення тренінгу здійснювалось за таким планом:
 1. Знайомство за методом снігово кулі
 2. Прапори особистості (кожен учасник виготовляв свій прапор та захищав його)
 3. Добрий день, шалом, салют! (З тренінгу особистісного росту під редакцію Аліни Солнишкіної)
 4. Всяка всячина (З тренінгу особистісного росту під редакцію Аліни Солнишкіної)
 5. Робота з стікерами ЧОМУ? ЩО? ЯКЕ? (описано далі)
 6. Гра-руханка "Міняю валюту" (учасники поділені на групи, кожна група – це різновид валюти, по команді відбувається обмін валюти, кому не вистачило місця, той ведучий)
 7. Ім'я ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1177 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-13 | Коментарі (0)

3 березня 2009 року на базі Сумської Спеціалізованої школи №1 І-ІІІ ступенів, ім. В. Стрельченка у співпраці з СМГО "Центр європейських ініціатив", відбулася перша майстерня креативності та інновації для координаторів та лідерів Євроклубів Сумщини.
 
Захід відбувся в рамках проекту "Підтримка мережі євро клубів України», що реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні,
 
У майстерні взяли участь 36 осіб з 11 навчальних закладів міста Суми, району та області. Тренерами виступили Яременко Анна (лідер Євроклубу №1 (ССШ№1) та координатор Євроклубу – Кондратенко Лариса Сергіївна, які були учасниками національної майстерні  "Лідерство Євроклубів – майстерня креативності та інновацій".
 
Проведення тренінгу креативності та інновацій є важливим кроком для розвитку творчого мислення молодого покоління, а за ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1076 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-09 | Коментарі (0)

Центр регионального развития "Топ К'ая" при поддержки Европейской программы Международного фонда "Возрождение" в рамках провел тренинг "Европейские уроки. Методика создания евроклубов", с использованием методических разработок проекта "Поддержка сети Евроклубов Украины".
 
 
"ЕВРОПЕЙСКИЕ УРОКИ. МЕТОДИКА СОЗДАНИЯ ЕВРОКЛУБОВ"
 
п. Ходжа-Сала, 27 февраля – 1 марта 2009 года 

Тренер – Муждаба Айдер
 
Программа тренинга

1 заняття – Знайомство. Метод – Кригоруб «Щит», Мозговий штурм. Цілі й результати навчання: Знакомство участников. Ожидания участников. Задачи тренинга. Правила участия.
2 заняття – Євроклуб та майбутнє Європи. Метод -креативна робота в групах, літальний плакат. Цілі й результати навчання: поєднати загальну т ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 9194 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-08 | Коментарі (0)

26 лютого 2009 року на базі спеціалізованої загольноосвітньої школи І-Ш ступенів № 32 м. Кіровограда серед учнів 7-8 класів за допомогою євроклубу "Friendship" була проведена «Майстерня креативності».  
 
У привітанні була використана гра "Привіт, Європо!". Діти висловіли своє розуміння слів інновація та креативність. Було запропоновано завдання з'єднати 9 точок чотирма лініями не відриваючи руки. Всім сподобалося вирішувати це завдання. А потім, використовуючи метод ментальних карт, ми працювали над завданням "Найкраща ідея для Європи". Діти вирішили, що найкраща ідея – це прийняти Україну до Євросоюзу, тому що головне це духовний потенціал нашого народу та його найкращі традиції, які можуть бути приєднані до спільної скарбнички європейських народів.
 
За допомогою методу фокальних об’єктів ми створювали брошюру для Європи: повинна бути яркою, гарно оформленою, з багатим змістом та малюнками. Метод ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1019 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-08 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.