Вітаємо, ГістьСубота, 2024-04-27, 7:05 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » Проект

Європейські клуби та місцеві мережі Євроклубів з усієї України запрошуються взяти участь в конкурсі інноваційних проектів у рамках відзначення Європейського року креативності та інновацій в Україні. Конкурс проводиться в межах проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Мета Конкурсу – посилити спроможність Євроклубів, їх мережеву співпрацю, через надання підтримки в реалізації інноваційних місцевих та мережевих проектів Євроклубів. Реалізовані проекти мають в творчий та новаторський спосіб сприяти залученню Євроклубів до вирішення проблем місцевих громад, обміну досвідом і розвитку співпраці всередині Української мережі Євроклубів, привертати увагу широкої громадськості до діяльності Євроклубів, покращувати їх імідж, сприяти реалізації цілей Європейського року креативності та інновацій (ЄРКІ) в Україні.
 
Конкурс ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 997 | Додав: innovate | Дата: 2009-03-06 | Коментарі (0)

З ініціативи ГО КІПЦ “Європейський клуб” та Європейського клубу КДПУ імені Михайла Остроградського у співпраці з вищими навчальними закладами м. Кременчука розпочато реалізацію інтеграційно-освітнього проекту "КІНОальтернатива", що триватиме до червня 2009 року.
 
Учасниками проекту стали амбіційні, творчі молоді люди з різних навчальних закладів Кременчука, зацікавлені кіномистецтвом та альтернативним дозвіллям, європейськими цінностями та розвитком партнерських відносин. Проект реалізується в рамках програми "Чемпіони європейської освіти", проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Як працювати в команді? Як організувати кінозустріч? Як запросити на неї відомих людей?.. На ці та інші питання намагатимуться відповісти учасники вступного тренінгу партнерства, який відбудеться 21-22 лютого в КДПУ імені Михайла Остроградського. Прикладом інтеграційної тем ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 973 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-21 | Коментарі (0)

Пропонуємо методичні поради щодо проведення лінгвістичної гри для Євроклубів. Запрошуємо користуватись під час заходів Євроклубів, або просто в процесі навчання.
 
Лінгвістична гра "Привіт, Європо!" є варіацією гри "Доброго дня, шалом, салют!" (надана для проекту Аліною Солнишкіною, Дніпропетровський національний університет), додана сукупність вітань європейськими мовами, діалектами, що поширені в країнах-членах ЄС. Метою гри є розширити лінгвістичні здібності учасників, дати можливість краще зрозуміти культурне розмаїття Європи, зацікавити глибше вивчати європейські мови. Учасникам також можна пояснити, що знання і використанні при спілкуванні з носієм мови принаймні декількох слів може значно покращити ставлення, допомогти подолати мовний бар’єр. 
 
Можливі різноманітні варіанти проведення цієї гри: а) для аудиторії, що не знайома між собою, б) для знайомої аудиторії, для одноразового проведення, ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1129 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-20 | Коментарі (0)

Майстерню креативності та інновацій для членів Євроклубу "Євротур" у своєму навчальному закладі провели тренери Косач Інна та Ворончук Світлана – учасники національної майстерні "Лідерство Євроклубів – майстерня креативності та інновацій". Зважаючи на успіх проведеної майстерні, тренери Євроклубу запланували цілу серію творчих майстерень, які навчать творчому мисленню школярів Вінницької області.
 
Розвивати творче мислення у дітей, вчити відстоювати свою думку, знаходити компроміс у будь-яких ситуаціях завжди були пріоритетом в Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2. Ця діяльність є одним із завдань Євроклубу "Євротур", що працює в ЗОШ. Успішна участь Євроклубівців у конкурсі творчих робіт в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" дозволила їм взяти участь в національній майстерні з креативності та інновацій для Євроклубів, та отримати нові ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1194 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Для учасників Української мережі європейських клубів та нових учасників проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" пропонується нова безкоштовна послуга - онлайн консультування - через платформу Скайп.
 
Пропонуємо використовувати цей чат для того, щоб консультуватись між собою щодо діяльності Мереж Євроклубів, допомагати порадами з проведення заходів в рамках Європейського року креативності та інновацій, планувати спільні творчі майстерні, ярмарки креативності та інновацій тощо.
 
Оскільки остання версія платформи "Скайп" поки що не є повн ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1020 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Місцеві мережі Європейських клубів з усієї України запрошуються взяти участь в конкурсі на проведення регіональних громадських заходів під спільною назвою "молодіжні ярмарки креативності та інновацій" у рамках відзначення Європейського року креативності та інновацій в Україні. Конкурс проводиться в межах проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Мета Конкурсу – посилити спроможність Євроклубів та співпрацю в рамках місцевих мереж через підготовку та проведення регіональних громадських заходів під спільною назвою "молодіжні ярмарки креативності та інновацій" (або "творчості та новаторства"), що привертатимуть увагу широкої громадськості до діяльності місцевих Євроклубів, цілей Європейського ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 989 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-09 | Коментарі (0)

Матеріали національної творчої майстерні для Євроклубів, що проходила в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", доступні онлайн.

Участь в національній майстерні взяли близько 30 членів Євроклубів з різних куточків країни – активні учасники проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект, що спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, а також на залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Матеріали майстерні

Додатково пропонуємо матеріали для проведення ігор в рамках заходів з неформальної освіти для молоді, підготовлені Аліною Солнишкіною, Дніпропетровський національний універс ... Читати далі »

Категорія: Проект | Переглядів: 1036 | Додав: innovate | Дата: 2009-02-06 | Коментарі (0)

В рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", що виконується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні, розроблений набір інструментів для Євроклубів з розвитку креативності та інновацій.
 
Набір інструментів (toolkit), що додається, містить ряд матеріалів для самостійного вивчення а також практичні поради щодо організації творчої майстерні-тренінгу, що пропонуються керівникам (координаторам, опікунам) Євроклубів, а також іншим зацікавленим особам, як засіб розвитку творчого мислення та новаторського підходу серед учасників молодіжного євроклубівського руху.
 
Набір розроблений в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", основною темою якого є проголошений в Європейському Союзі Європейський рік креативності та інновацій. Шляхом вик ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1015 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-31 | Коментарі (0)

Учасниками творчої майстерні для Євроклубів в рамках Європейського року креативності та інновацій у Донецькій області стали члени Євроклубу школи № 68. Дітей зацікавили методи розвитку творчого мислення, завдяки яким вони змогли розробити інноваційні проекти, які Євроклуб зможе реалізувати в році, що почався. 
 
Близька 20 учнів 8-10 класів-учасники Євроклубу однієї з кращих донецьких шкіл взяли участь в майстерні з творчості та інновацій, яку провели тренери Донецької обласної молодіжної організації "Євроклуб" Олександра Кириченко і Катерина Кононюк за підтримки проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. За ініціативою проекту, що спрямований на розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, в Україні в ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 917 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-30 | Коментарі (0)

Європейські клуби стали першими, хто долучився до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Одразу після презентації Року, в якій взяли участь представники головуючої в ЄС Чеської Республіки та Європейської Комісії, що ініціювала цей рік в ЄС, 12-14 січня 2009 року в Дніпропетровській області відбулася творча майстерня для українських Євроклубів.
 
Участь в національній майстерні взяли близько 30 членів Євроклубів з різних куточків країни – активні учасники проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект, що спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, а також на залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Основна тема цьогорічно ... Читати далі »
Категорія: Проект | Переглядів: 1052 | Додав: innovate | Дата: 2009-01-18 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.