Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-03-29, 8:24 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Червень » 27 » Європейський Ярмарок креативності та інновацій на Хмельниччині «Європейське містечко - Хмельницький»
Європейський Ярмарок креативності та інновацій на Хмельниччині «Європейське містечко - Хмельницький»
9:28 PM
За підтримки ВГО " Українська асоціація європейських студій" та Представництва Європейської комісії в Україні 22-23 травня 2009 р. на базі гімназії № 2 м. Хмельницького відбувся Європейський Ярмарок креативності та інновацій. 
 
Представники  Євроклубів Вінницької та Хмельницької областей, які стали переможцями конкурсу на кращий сценарій з євроінтеграції «Крокуємо до Європи» та  «Мій паперовий друг» (вироби у стилі орігамі з творами-есе, віршами про  толерантність, об’єднання  заради миру), були запрошені  взяти участь у  заході, присвяченому Дню Європи у Хмельницькому.
 
У ході  проведення Ярмарку  проводились заходи у форматі “баркемп”. Перший баркемп зібрав однодумців за темою «З досвіду вступу Чехії та Польщі до ЄС». Керівник обласного центру інформування про ЄС Безвушко Тетяна Григорівна запропонувала учасникам помандрувати до Польщі та  проаналізувати переваги та недоліки вступу Польщі у Європейську Спільноту у формі вікторини. У другому баркемпі «Мандруємо Європейськими країнами» учасників ярмарку об’єднала керівник громадської організації «Центр Ініціатив» Шмурікова Наталя. І дітям,  і дорослим було надзвичайно цікаво брати участь у всіх презентаціях та діалогах за визначеною тематикою. Основною метою проведення баркемпів була презентація діяльності запрошених євро клубів, обмін думками та досвідом, розробка нових програм та проектів.
 
Після плідної роботи у баркемпах  учні нашого євроклубу запросили учасників ярмарку на дегустацію різновидів чаю, який було люб’язно надано спонсорами-бізнесменами. Гості відчули смак чорного цейлонського чаю, декількох видів зеленого китайського чаю з додаванням шматочків фруктів, ягід та інших трав’яних смаків. Євроклубівцями гімназії було проведено презентацію кожного з різновидів чаю та країни виробника, продемонстровано церемонії заварювання чаю в різних країнах Європи.
 
Дізнатися більше про країну ЄС – Німеччину делегатам допоміг голова німецької діаспори  Буєр В.Д., провівши мультимедійну вікторину «що ми знаємо про Німеччину?». Найактивніші учасники отримали призи у вигляді  довідника про Німеччину. Свої знання про країни ЄС діти продемонстрували та удосконалили беручи участь у цікавій грі «Європа двох швидкостей».
 
По завершенню гри учасників ярмарку було запрошено відвідати виставку «Видатні постаті на шляху до толерантності», яку проводили гімназисти. Виставка створена за підтримкою Представництва Європейської комісії в Україні і висвітлює життєвий шлях та діяльність представників різних національностей, спрямовану на подолання проблем взаєморозуміння та толерантності відносин  у XVI – XX ст.

Запропонована учасникам ярмарку гра «Країна Четвертландія» виявила високий інтерес євроклубівців до проблеми толерантних взаємовідносин та подолання стереотипів у спілкуванні дітей та дорослих, людей різних національностей що у свою чергу підтверджує бажання дітей жити у мирі і злагоді , товаришувати. Через рольову гру діти створювали власну країну зі своїми звичаями та устроєм (переважно країни були подібними до взірцевих європейських).

Обговорення подій дня за смачною вечерею та  прогулянка містом  надзвичайно сподобалась нашим гостям.

Другий день був не менш цікавим. Зокрема тренінг з   творчості  та інновацій «Чому  варто бути толерантним?»  закликав учасників до об’єднання та подолання міжособистісних конфліктних ситуацій, делегати розширили свої уявлення про толерантність як рису особистості, її прояви та систему формування. Висновком тренінгу стало гасло «За креативність, ініціативність та взаєморозуміння».
 
До уваги делегатів було представлено валізу ігор, творчих методик, метою яких є вивчення культури, традицій, політичних устроїв країн ЄС. У ігровій або тренінговій формах учасники ярмарку опробовували дієвість кожної з методик. По завершенню ігор учасникам були роздані буклети та посібники з допоміжним матеріалом, що у майбутньому допоможе у використанні на місцях. Протягом двох днів ярмаркування були проведенні такі акції:

- «Іракські діти» (перша спільна волонтерська акція у рамках міжнародного проекту РТРІ)

- «Разом  до ЄВРОПИ» (флешмоб)

- «Запали свою зірку на європейському небосхилі» , які допомогли делегатам відчути себе повноправним членом  європейської  спільноти, часткою Європи  та  Всесвіту. 

Для нас, як ініціаторів ярмарку зустріч з євроклубівцями з інших областей стала неймовірним поштовхом до творчості та самореалізації, бажанням працювати разом, об’єднуватися заради спільної мети -  стати Європейською державою. Наприкінці ярмарку на зірках креативності наші гості  висловили свої сподівання та побажання :

  • сподіваюсь, що отриманий досвід пригодиться мені у майбутньому (євро клуб «Мандрівник»);
  • бажаю, аби наша держава стала однією із найсильніших у світі (ШЕК «Юнікс»);
  • бажаю, щоб всі учасники цього ярмарку зустрілись і в наступному  році (ШЕК«Ми і Європа»);
  • бажаю, щоб сучасна молодь прагнула до кращого життя (ШЕК «Меридіан»);
    щоб такі ярмарки проходили як найчастіше (ШЕК «Esperanto») …

Загалом   ярмарок    проводився  в  інтерактивній  формі  постійного спілкування. Сподіваємось гостям  дуже сподобалося  ярмаркувати по-європейськи!!!

Контактна особа:
Категорія: Проект | Переглядів: 1992 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.