Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-19, 10:10 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Травень » 26 » Ярмарок креативності та інновацій дав поштовх новому баченню взаємодії євроклубів Луганської, Донецької, Запорізької та Черкаської областей
Ярмарок креативності та інновацій дав поштовх новому баченню взаємодії євроклубів Луганської, Донецької, Запорізької та Черкаської областей
4:40 PM
Луганський регіональний Ярмарок креативності та інновацій успішно пройшов 22-23 травня 2009 року на базі Луганського Центру Європейської Інформації. Проведення заходу стало можливим завдяки згуртованій роботі команди ГО "Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону", методичній та фінансовій підтримці ВГО "Українська асоціація європейських студій" та Представництва Європейської Комісії в Україні.
  
Цей ярмарок було запропоновано до уваги шкільних та студентських євроклубів Луганської області, а також широкого кола громадськості, яка зацікавлена у запровадженні та просуванні інновацій у всіх сферах життєдіяльності. Тема креативності та інновацій обрана в рамках святкування в ЄС в 2009 році Європейського року креативності та інновацій.
 
Основною метою заходу стало сприяння створенню спільного комунікаційного простору для громадських та шкільних євроклубів, а також популяризація досвіду роботи євроклубів для широкого кола громадськості в рамках діяльності Луганського Центру Європейської Інформації. На регіональному рівні партнерами заходу також виступили Головне управління освіти та науки Луганської ОДА, КЗ "Луганський методичний центр», Проект ООН “Місцевий розвиток орієнтований на громади”, Луганське регіональне представництво Українського Фонду Соціальних Інвестицій, Європейська програма Міжнародного Фонду “Відродження”.
 
Організаторів ярмарку приємно вразила географія поширення євроклубів та громадських організацій, які представили себе підчас ярмарку. Так, серед 90 учасників, які приїхали на ярмарок, свою діяльність презентували шкільні та студентські євроклуби Луганська та міст Луганської області таких як Антрацит, Алчевськ, с. Просторе Білокуракинського району Луганської області, Ровеньки, Сватове, Северодонецьк, Кремінна, Лисичанськ. Поділитися власним досвідом застосування інновацій у роботі євроклубів приїхали колеги із міст Донецьк, Кривий Ріг, Черкаси, Горлівка.
 
Розробляючи програму заходу, організатори намагались створити максимально комфортні умови для обміну досвідом учасників, презентації найяскравіших моментів життя євроклубів, неформального спілкування активістів євроклубівського руху. Саме тому, ярмарок було поділено на три основні частини: інформаційну, презентаційну та тренінгові панелі.
 
Інформаційні панелі, які пройшли в першій частині першого дня ярмарку, представляли собою короткі презентації у форматі Power Point кожного учасника, хто бажав розповісти про свої досягнення та поточну діяльність. Громадський театр проти корупції, клуб дитячої дипломатії, факультативне вивчення 5 іноземних мов, перемоги у міжнародних конкурсах та проектах, участь у Академії НАТО – саме ці “родзинки” деяких євроклубів привернули увагу учасників.
 
Для розширення знань представників шкільних та студентських євроклубів на інформаційній панелі були зроблені експертні презентації:
 
1. “Інноваційні підходи до залучення європейських коштів шкільними громадами”
Доповідач: Ганна Борова, координатор проекту ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громади"; засновник ГО "Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону"
 
2. “Європейський громадський простір: можливості та перспективи”
Доповідач: Ганна Дороженко, експерт ГО "Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону"
 
3. "Європейська освіта засобами шкільних євроклубів"
Доповідач: Галина Трякіна, керуюча ГО "Бізнес-клуб "Європейський вибір".
 
4. “Можливості для співпраці з Європейською програмою Міжнародного Фонду “Відродження”
    Доповідач: Дарина Наконечна, координатор проектів “Європейської програми” МФВ
 
Дуже жваво пройшла і презентаційна панель ярмарку, на якій учасники презентували свою роботу, вільно спілкувались та обмінювались думками щодо можливості розробки спільних проектів та ініціатив.
 
Особливу зацікавленість учасників викликав тренінг “Креативність та інновації”, який пройшов 23 травня 2009 року. Основою тренінгу стали методичні розробки, надані Українською асоціацією європейських студій. Захід було проведено Наталією Датченко та Артемом Корочинським, експертами ГО “Агентство Стійкого Розвитку Луганського Регіону”, координаторами проекту “Центр Європейської Інформації”.
 
Тренінг зацікавив учасників різноманітністю навчальних форм, які були запропоновані, та новими підходами до самого розуміння понять “творчості” та “інновацій”. Як учні, так і вчителі зазначили, що в результаті своєї участі у заході змінили своє ставлення до навколишнього світу та намагатимуться використовувати нову інформацію в учбовому процесі, в повсякденному житті та професійній діяльності.
 
Із вражень учасників майстерні:
 
“...організатори молодці, сподобалось абсолютне все”
 
“... дуже сподобався конкурс виготовлення капелюхів де Боно, і взагалі ярмарок дуже успішний”
 
“...для мене є дуже цінним знайомство з представниками інших євроклубів та нові ідеї. Які виникли підчас тренінгу. Я хочу побажати організаторам проводити такі заходи частіше”
 
“...Найцікавішими були неординарні завдання, методики, мозгові штурми. Сподобалось те, що всі приймали активну участь”
 
Контактна особа:
Категорія: Проект | Переглядів: 1237 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.