Вітаємо, ГістьП`ятниця, 2024-04-26, 6:30 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Березень » 27 » Євроклуби та Екоклуби Донеччини взяли участь в творчій майстерні
Євроклуби та Екоклуби Донеччини взяли участь в творчій майстерні
11:07 PM

Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" провела майстерню креативності та інновацій для Євроклубів Донецької області-учасників проекту "Зелена школа".

Майстерня відбулась в рамках проекту "Зелена Школа" за підтримки Донецького національного університету, та за сприяння Державного управління екології та навколишнього середовища та управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації. Організаційну та методичну підтримку надав проект "Підтримка мережі Євроклубів України", що реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. 

Мета заходу – сприяти опануванню методів розвитку творчого мислення і хисту до новаторства серед молоді, що дозволить розробляти і втілювати інноваційні, корисні для громади проекти - зокрема, у галузі екології. Завданням майстерні було також познайомити між собою учасників європейських та екологічних клубів області, залучити Євроклуби до екологічної діяльності, а Еко-клуби до про-європейської.

Участь в Майстерні взяли 10 навчальних закладів Донецької області, що взяли участь у першому етапі проекту "Зелена школа”:
  • Екопатруль "Зелена хвиля" (м.Ясинувата, ЗОШ І-ІІ ступеня №7) 
  • Екопатруль "Екоехо" (смт.Гродівка, Гродівська ЗОШ I-III ступенів)   
  • Екопатруль "ЕкоЛідер" (Красноармійський навчально-виховний комплекс)
  • Екопатруль "Друзі Друзів, Яких Треба Любити" (м.Дебальцеве, ЗОШ №4)
  • Екопатруль "ЕкоПіонери" (м.Макіївка, Макіївська гімназія)
  • Екопатруль "Екологічна академія" (м.Ясинувата, ЗОШ I-III ступенів № 6)
  • Екопатруль "Екодесант" (м.Маріуполь, Маріупольський морський ліцей) 
  • Екопатруль "Зелений спалах" (м.Маріуполь, Маріупольський НВК "Український колегіум-школа" №61)
  • Екопатруль "Паросток" (м.Дзержинськ, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20)
  • Екопатруль "ДрЕД (Дружні Екологи Донбасу)" (м.Донецьк, ЗОШ І-ІІІ ст. №138)

На тренінг були запрошені фахівці в галузі екології та захисту навколишнього середовища – Ольга Іванівна Шапоренко, професор, завідувачка кафедрою екологічного менеджменту Донецького державного університету управління та Катерина Котюкова, спеціаліст Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Донецькій області.

Під час тренінгу євроклубівці взяли участь в інтерактивній грі "ЕкоБінго”, грі-квесті "ЕкоМісія” та Майстерні креативності та інновацій, розроблених учасниками обласного Євроклубу. Вчителі та керівники Євроклубів були запрошені на робочу нараду, де вони обмінялися досвідом, отримали навички управління проектами та намітили плани подальшої роботи у галузі екологічного виховання молоді та співробітництва між Євроклубами області.

Всі учасники тренінгу отримали іменні подяки-посвідчення, а переможці першого етапу проекту "Зелена школа” були нагороджені Сертифікатами та мікро-грантами від 200 до 500 грн. Експертна комісія визнала переможцями наступні Екопатрулі:
  • І місце – Гродівська школа І-ІІІ ступенів ("ЕкоЕхо”)
  • ІІ місце – Макіївська гімназія ("ЕкоПіонери”)
  • ІІІ місце – ЗОШ № 3 м. Дебальцеве ("ДДЯТЛи”) 
  

 
Віра Глєбова, Екопатруль "ЕкоПіонери":
"Ми вперше приймали участь у тренінгу і все було незвичайно для нас. Привітання і інтерактивна гра "ЕкоБінго" зблизила і познайомила всіх учасників тренінгу... Керівники шкільних Євроклубів обмінювались досвідом роботи своїх клубів в містах Донеччини. Багато цікавого ми узнали про роботу і інноваційні методи роботи шкільних Євроклубів, намітили подальший план робота співробітництва між нашими клубами”.
 
Яна Кошицька, Раїса Мазоха, Екопатруль "ЕкоЕхо”:
"Щиро дякуємо за організацію і втілення в життя чудового проекту "Зелена школа". Разом з вами євроклуби виконали важливу справу і наблизили школи області до європейського рівня розвитку. Маємо надію, що наша співпраця і надалі буде тісною та плідною. Гостей радо зустрінемо у своїй найкращій Гродівській зеленій школі! Свою радість про перемогу у проекті ми повідомили школі, громаді, району. Дуже вдячні за досвід, який отримали під час творчої майстерні та фінансову підтримку. Порадившись, євроклубівці вирішили 150 грн. виділити на проведення трьох творчих майстерень, а 150 грн. вкласти в розвиток шкільного зимового саду, а 200 грн. залишаємо на підготовку до обласної ярмарки креативності та інновацій”.
 
Світлана Діченко, Екопатруль "ДДЯТЛи”:
"Хороші тренери були на тренінгу, дуже сподобалися. Спогади неймовірні! Так швидко час пролетів, ми навіть не помітили!.. Діти розповідали про цей захід  на засіданні нашого Євроклубу про Майстерню креативності, про ці шість шляп де Боно... Передавали свій досвід далі всім членам Євроклубу і вирішили провести такий захід у своїй школі обов’язково!"
 
 
Категорія: Проект | Переглядів: 1053 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.