Вітаємо, ГістьСубота, 2024-04-20, 10:30 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Березень » 24 » Результати проведення Польських днів в Кременчуці
Результати проведення Польських днів в Кременчуці
7:15 PM

Мета проекту: ознайомлення шкільної молоді м. Кременчука  з польською культурою, та Польщею як країною, зокрема. Сприяти молодіжній дипломатії між двома країнами; інтеграції між партнерськими Шкільниим Європейським клубами та Центрами Дитячої Дипломатії м.Кременчука.

3 березня 2009 року за підтримки АСМБР, Представництва Польської туристичної організації в Україні та Польського інституту в м. Києві відбулось відкриття проекту "Польські дні у Кременчуці" на базі Кременчуцької гімназії №5.
У рамках відкриття проекту відбулась зустріч старшокласників з Президентом АСМБР Андрієм Васильовичем Мельником, на якій були обговорені питання значення народної та дитячої дипломатії, можливості подальшого розвитку Євроклубу "Діалог" та Центру дитячої дипломатії «Польща - Україна» Кременчуцької гімназії №5.
 
В урочистій обстановці Президентом АСМБР Андрієм Мельником та директором гімназії № 5 Ілоною Бобер було підписано Меморандум про співпрацю між Кременчуцькою гімназією №5 імені Т.Г.Шевченка та АСМБР. Було оголошено конкурс плакатів "Євро2012:Польща - Україна", а також вікторина про культуру Республіки Польща.
 
4 березня 2009 року в Кременчуцькій гімназії № 5 імені Т.Г.Шевченка  в рамках проекту «Польські дні в Кременчуці» відбувся  перегляд фільму "Україна:12 хвилин" активістами Євроклубу "Діалог" Кременчуцької гімназії №5 та Центру дитячої дипломатії школи №26. Після перегляду було обговорення про важливість створення таких фільмів. "Україна:12 хвилин" було люб’язно надано Міністерством Закордонних Справ України.
 
6 березня 2009 року в рамках проекту "Польські дні у Кременчуці" відбулась поїздка до м. Київ представників Центрів дитячої дипломатії та євроклубів Кременчуцької гімназії № 5 імені Т.Г.Шевченка, Кременчуцького ліцею № 4, Кременчуцьких середніх шкіл №№ 20 та 26. В ході перебування в м. Києві, молоді відвідала Консульський відділ та Відділ промоції торгівлі та інвестицій Посольства Республіки Польща в Україні та Польський інститут в м. Києві. Гості з м. Кременчука мали можливість поспілкуватись з польським дипломатами та познайомитись з роботою посольства, обговорити стан співробітництва між Польщею та Україною, познайомитись з досягненнями сусідньої країни. 
 
10 березня 2009 року в Кременчуцькій гімназії № 5 імені Т.Г.Шевченка  в рамках проекту "Польські дні в Кременчуці" відбулося анкетування учнів гімназії з приводу факультативного вивчення польської мови. Участь в анкетуванні взяли учні 8-10 класів. Результати були опрацьовані, і вони демонструють,що переважна більшість учнівської молоді гімназії налаштована вивчати польську мову. Тому вже з наступного навчального року за рішенням керівництва гімназії, польська мова стане вивчатися на факультативі.
 
11 березня 2009 року в рамках проекту "Польські дні в Кременчуці" відбулася кіно презентація Польщі -  показ фільму "Польща туристична", наданого Посольством Республіки Польща в Україні. Школярами та гостями заходу було переглянуто фільм про міста Республіки Польща, історичні пам’ятки Польщі, про польську культуру. Захід відвідали Президент АСМБР Мельник А.В. та Перший віце-президент, Програмний директор Костянтин Брижаха. В своєму виступі Андрій Васильович  наголосив на важливості вивчення мови, історії та культури Польщі, а також поділився особистими враженнями від відвідувань цієї країни.
 
Оголошений на початку проекту конкурс плакатів "Євро2012: Польща-Україна" 11 березня добіг свого кінця. Всі конкурсні роботи були оглянуті, відібрані на виставку плакатів. Найкращі посіли 1,2,3 місця та гран-прі відповідно. Даний конкурс показав, дитячий погляд на важливу футбольну подію, яка єднає дві братерські країни.
 
В урочистій обстановці президентом АСМБР Андрієм Мельником та директором Кременчуцької гімназії №5 Ілоною Бобер 12 березня було відкрито кабінет центру "Польща - Україна" в нашій гімназії, після чого діти мали можливість переглянути святковий концерт на україно - польську тематику.
 
На завершення проекту 13 березня президент ШЄК "Діалог" Серебрякова Дар’я презентувала проект "Польща on-line" (про спілкування за допомогою Інтернету з польськими партнерами з Академії юних дипломатів м. Бидгоща). Активні учасники підготовки та проведення проекту, переможці вікторини та конкурсу плакатів були нагороджені почесними грамотами та подарунками.
 
Контактна особа:

 

Польські дні в м. Кременчук Полтавської обл.
Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1248 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.