Вітаємо, ГістьВівторок, 2024-04-23, 11:09 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Березень » 6 » Євроклубівці Вінниччини вивчають забуту та маловідому історичну та культурну спадщину
Євроклубівці Вінниччини вивчають забуту та маловідому історичну та культурну спадщину
8:14 PM
Громадські організації "Вінницький регіональний центр інформації "Креатив" та "Філософія Серця" проводять обласний конкурс "ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!".
 
Метою конкурсу є консолідація молоді у збереженні історичної та культурної спадщини Вінниччини як європейської цінності. Виконанню цієї мети слугує запровадження демократичних практик молодіжної роботи, яка ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному житті.
 
Конкурс проводиться в рамках програми "Чемпіони європейської освіти" проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Партнерами конкурсу виступають: Представництво Європейської Комісії в Україні, Вінницьке міське управління освіти, Управління освіти і науки Вінницької ОДА, Управління культури і туризму Вінницької ОДА, Центр європейської інформації у м. Вінниця, ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, Обласна Громадська Рада при Вінницькій обласній Раді, Громадська Рада при Вінницькому міському голові, Вінницький обласний краєзнавчий музей. 
 
На першому етапі проекту було отримано  28 заявок з ініціативами інформаційно-пошукової роботи про забуті і маловідомі культурні та історичні пам’ятки (історичні постаті, місця, події тощо) від європейських клубів навчальних закладів м. Вінниця, Вінницького, Липовецького, Гайсинського, Бершадського, Тиврівського, Жмеринського, Чечельницького, Козятинського, Барського, Немирівського та Погребищанського районів Вінницької області. 

Всі надіслані ініціативи з інформаційно-пошукової роботи заслуговують на увагу та підтримку. Молодь Вінниччини продемонструвала креативність та творчий підхід, готовність реалізувати проєвропейську освітню діяльність з акцентом на європейські цінності: толерантність, культурну спадщину, колективну пам‘ять та протидію ксенофобії і вандалізму. Були відібрані 8 шкільних і студентських груп та європейських клубів Вінницької області для реалізації власних міні-проектів з досліджень історичних пам’яток у своїй місцевості.

  • Проект "Стежками дитинства Василя Стуса", Шкільний євроклуб "Euroшколяр", СЗШ І-ІІІ ст. №4 м. Гайсина Вінницької обл.
  • Проект "Моя школа у 20 столітті. Школа, що з’єднує  серця", Євроклуб "Мандрівник" НВК: гуманітарна гімназія №1 ім. Пирогова м. Вінниці
  • Проект "Архітектурна па’ятка нашого краю . Краєзнавчий музей , архів , ВТЛ", Євроклуб "Хвилі Бугу",  Вінницький технічний ліцей
  • Проект "Крок на зустріч минулому", Євроклуб "United Hearts" НВК-СЗОШ І-ІІІст. - гімназія №2 м. Вінниці
  • Проект "Маловідомі  пам'ятки Жмеринщини" , Євроклуб "СОНЯШНИК", ЗОШ I-III ст. №  6 м. Жмеринка
  • Проект "На шані тримається рід людський", Молодіжне громадське об’єднання шкільних Євроклубів "Ми і Європа"   Миколаївська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  Козятинського району
  • Проект "Сабарівське городище – голос віків" , Євроклуб Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів Вінницького району "Співдружність"
  • Проект "Бершадський Преображенський чоловічий монастир", клуб "ШТОРМ", Флоринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Бершадського району Вінницької області  

Наступні заходи в рамках проекту "Пізнаймо Вінниччину!":

  • Презентація результатів інформаційно-пошукової роботи європейських клубів в рамках конкурсу у краєзнавчому музеї з 15 по 20 квітня 2009р. до Всесвітнього дня пам’яток історії та культури.
  • Презентація результатів інформаційно-пошукової роботи європейських клубів  під час проведення Дня Європи у Вінниці в травні 2009р. (дата буде узгоджена пізніше).
Роботи, які будуть надані в електронному вигляді, будуть розміщені на веб-сайті http://www.tolerant.org.ua для ознайомлення. 

Переможці та учасники проекту  будуть нагороджені призами та сертифікатами під час проведення Дня Європи у Вінниці в травні 2009р. 

Контакти:

Оксана Бондар
ГО ВРЦІ "Креатив"
тел: +38-0432-524580

Олександр Кожуховський
ГО "Філософія Серця"
тел: +380974509722
e-mail: vinkonkurs@gmail.com

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 1693 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.