Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-04-18, 2:27 PM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2008 » Листопад » 29 » Конгрес світової асоціації євростудій
Конгрес світової асоціації євростудій
4:39 PM
Національні асоціації європейських студій, що входять до Світової асоціації євростудій (ECSA-World), провели щорічний з’їзд в м. Брюссель (Бельгія).
 
В зустрічі 23 листопада брали участь президенти 56 національних асоціацій європейських студій з різних континентів та країн світу від Латинської Америки до Нової Зеландії, в тому числі, Президент Української асоціації євростудій проф. Роман Петров.
 
З’їзд обрав нового Президента Світової асоціації європейських студій, ним став професор кафедри ім. Жана Моне п. Бурос з Іспанії – відомий фахівець в галузі європейської культурології та історії. Професор Бурос замінив на цій високій посаді Президента проф. Мануеля Порто, який у 2007 році відвідував Україну і брав участь в першому всеукраїнському Конгресі УАЄС.
 
Після обрання нового керівника, президенти національних асоціацій євростудій обговорили поточні проблеми діяльності Світової асоціації та її взаємодії з національними асоціаціями. За результатами зустрічі були прийняті такі рішення:
 
1) посилити інформаційну складову діяльності Світової асоціації європейських студій через створення оновленого та ефективного Інтернет-порталу, яким можуть користуватися усі національні асоціації;
 
2) продовжувати видання довіднику "Хто є хто у європейських студіях", поруч з тим ініціювати створення нового інформаційного віснику Світової асоціації європейських студій;
 
3) рекомендувати Європейській Комісії інформувати Делегації Європейської Комісії в країнах, де представлені Європейські Спільноти, про діяльність національних асоціацій європейських студій та сприяти їх діяльності;
 
4) посилити наукову складову діяльності Світової асоціації євростудій через проведення спільних наукових досліджень за найбільш актуальними проблемами євроінтеграції, проводити дослідницькі конкурси тощо;
 
5) заохочувати членів національних асоціацій європейських студій до участі в програмах ім.Жана Моне й інших освітніх програмах Європейського Союзу.
 
В зустрічі прийняли участь представники Європейської Комісії, які підкреслили важливу роль Світової асоціації європейських студій та її національних асоціацій як "інтелектуального капіталу" європейських студій.
 
Наступного дня, у будинку Європейського Парламенту, відбулася Щорічна конференція Світової асоціації європейських студій "Досягнення Європи у сучасному світі". У роботі конференції взяли участь Президент Єврокомісії Жозе Барозу, Комісар з питань освіти Ян Фігель, провідні фахівці з європейських студій, політики та громадські лідери. Головною темою конференції було обговорення впливу світової економічної кризи на країни Європи.
 
Крім того, було оголошено про нагородження проф. Бінгана з Кітаю Премією ім. Жана Моне за 2008 рік, за вагомий внесок у розповсюдження європейських студій в Китаї.
 
Підсумком зустрічі стало розуміння того, що Світова асоціація європейських студій переходить до нового етапу розвитку через посилення організаційної та інформаційної діяльності.
 
Українська асоціація європейських студій запрошує фахівців з європейської інтеграції, викладачів та дослідників європейських студій, користуватися тими можливостями, що пропонує членство УАЄС в Світовій асоціації євростудій, шляхом членства в УАЄС та участі в її проектній, освітній, експертній та громадській діяльності. Більш детально на Інтернет-сайті УАЄС: www.eustudy.at.ua.
Категорія: Євросоюз | Переглядів: 1311 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.