Вітаємо, ГістьНеділя, 2024-05-05, 4:50 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2009 » Березень » 21 » Європейська Майстерня креативності та інновацій на Хмельниччинні
Європейська Майстерня креативності та інновацій на Хмельниччинні
6:32 PM
17 березня 2009 року у м. Хмельницькому на базі гімназії № 2, Асоційованої школи ЮНЕСКО відбувся захід "Європейська Майстерня креативності та інновацій" для методистів, голів МО та керівників євроклубів міста та області у рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України".
 
Проект "Підтримка мережі Євроклубів України" реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні з нагоди відзначення "Європейського року креативності та інновацій – 2009".

Метою Майстерні було створення Асоціації євроклубів Хмельниччини, а також сприяння подальшому розвитку спроможності й підтримки ініціатив Євроклубів міста та області ,залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, в т.ч. до Європейського року креативності та інновацій – 2009.

Перед організаторами ставились завдання:
- організація та проведення Ярмарку креативності та інновацій для керівників Євроклубів міста та області;
- об’єднання членів Євроклубів заради створення єдиної діючої Асоціації Євроклубів Хмельниччини, що сприятиме активізації їх діяльності та налагодженню нових шляхів співпраці;
- вивчення досвіду роботи шкільних Євроклубів Хмельниччини щодо застосування креативних методик, тренінгових програм для молоді, реалізації проектів.

Відкриття європейської майстерні креативності та інновацій на Хмельниччині відбулося за сприяння обласної та міської адміністрації, обласного управління освіти та науки, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, управління освіти Хмельницького міськвиконкому.
 
До присутніх з вітальним словом звернулася депутат міської Ради Орловська Н.М., завідувачка сектора позашкільної освіти ХОІППО Красномовець Л.В., завідуюча відділом виховної роботи ХОІППО Іова В.Ю. У роботі теоретичної частини майстерні брали участь керівник методичного центру інформації з питань Євроінтеграції при обласної бібліотеці ім. Островського - Безвушко Тетяна Григорівна та керівник громадської організації "Центр Ініціатив" - Наталя Шмурікова.

Зокрема виступаючими було підкреслено важливість проведення цього заходу на Хмельниччині, оскільки залучення широкої громадськості та освітян до загальноєвропейських ініціатив є важливим поступом до Європейської інтеграції України. Діяльність обласних та місцевих Європейських клубів на Хмельниччині знаходиться на стадії потужного творчого розвитку , тому приєднання до Європейського року креативності та інновацій сприятиме мережевій співпраці та реалізації учнівських та молодіжних проектів.

До гімназії № 2 завітало понад 40 представників з області та міста, яких об’єднав фестиваль "Сузір’я Євроклубів". Учасники Євроклубів Хмельниччині презентували свою діяльність у процесі євроінтеграції, використання технологій навчання з питань інформування про ЄС. Робота майстерні проводилась за 2 етапами, що дало можливість з теоретичного та практичного боку розглянути питання використання методик та технологій креативності та інноваційності. Зокрема теоретична частина була наповнена проведенням креативних вправ "ЯК? ХТО? ЩО? ЧОМУ?", вправ-руханок "Європейські пазли", "Європейська рукавичка", "Хто що готує", "Назвіть мову", "Що ми знаємо про Європу".
 
Найважливішою метою проведення 1 етапу роботи майстерні було створення на базі діючих Євроклубів Хмельницької області єдиної АСОЦІАЦІЇ Євроклубів Хмельниччни, тому в робочому порядку було обговорено та затверджено проект статуту Асоціації, рішення про створення та розвиток Асоціації та планування подальшої роботи у 2009 році. Також учасники майстерні були ознайомлені з інформацією про відзначення Європейського року креативності та інновацій у 2009 році, а також основні досягнення України у цьому напрямку.
 
Практична частина майстерні складалася з проведення 3-х майстер-класів, на яких практично опрацьовувались методи розвитку творчого мислення.
 
Робота європейських майстерень креативності
Майстер-клас №1
аудиторія №3
Майстер-клас №2
аудиторія №6
Майстер-клас №3
аудиторія №8
«Метод фокальних об’єктів»
Модератори- Мотрук О.С.,
вчитель української мови та літератури, Миколаєнко Н.Ф., педагог-організатор
«Шість
капелюхів де Боно»
Модератори- Голова Н.І.,
психолог гімназії; Савицька Г.О., педагог-організатор
 «Ментальні карти»
 
Модератори- Осатюк Н.А., заступник директора з наукової роботи, Гуменюк Н.В., педагог-організатор
 
Презентуючи результати роботи майстер-класу було проведено вправу "Зворотній зв’язок", що засвідчило високу зацікавленість учасників Євроклубів у використанні практичних доробок розвитку творчого потенціалу та креативного мислення, створенні нових ідей та проектів з метою подальшої діяльності Євроклубів на місцях, впровадження інноваційних методик у роботу Євроклубів Хмельниччини.

Проведення майстерні та об’єднання Євроклубів області у єдину Асоціацію підкреслило значимість ідеї об’єднання заради створення єдиного інформаційного простору для спілкування, об’єднання думками та креативними ідеями, подальшої співпраці та налагодження партнерських, толерантних взаємостосунків. Інформування та ознайомлення учасників майстерні з інноваційними методиками та техніками дасть можливість реалізувати новаторські ідеї у майбутньому, розширити спектр форм і методів роботи Євроклубів, залучення широкого кола громадськості до діяльності дитячих та молодіжних Євроклубів міста та області, що сприятиме охопленню даною роботою нових членів, розширення структури діяльності клубів, створенню нових осередків.

Проект рішення про створення Асоціації, прийнятий учасниками майстерні, покликаний створити сайт Асоціації та інформаційний друкований орган, які б висвітлювали основні ідеї, події, проекти та результати діяльності Євроклубів Асоціації.

Загалом проведення Європейської майстерні креативності та інновацій на базі Євроклубу "Кур’єри ЮНЕСКО" посприяло об’єднанню думок та творчих ініціатив та підкреслило думку про великі потенціали людини, можливість поглянути на світ очима європейця.

Організатори майстерні:

  • Шенгілевич Світлана Геннадіївна, заступник директора з міжнародних зв’язків. Контактний телефон: +38 (097) 454 11 80
  • Томчишина Тетяна Петрівна, заступник директора з виховної роботи. Контактний телефон: +38 (0382) 321 43

 

Творча майстерня для Євроклубів Хмельниччини
Категорія: Проект | Переглядів: 1284 | Додано: innovate | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.