Вітаємо, ГістьЧетвер, 2024-03-28, 11:46 AM

Рік креативності & інновацій в Україні


Головна » 2010 » Березень » 31 » Євроінтеграція молоді вже розпочалась, приєднуйся!
Євроінтеграція молоді вже розпочалась, приєднуйся!
2:34 PM
Всеукраїнська радіостанція «Наше Радіо» та громадська організація «Євроклуб «Право і Захист» запрошують євроклуби взяти участь у проекті «Підтримка мережі Євроклубів України у 2010 році», що фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні

«Наше радіо» та ГО «Право та захист» запрошують представників шкільних та молодіжних євроклубів взяти участь у проекті підтримки євроклубів в Україні. Проект передбачає проведення низки освітніх та практичних заходів, які сприятимуть поліпшенню комунікацій між існуючими проевропейськими громадськими об’єднаннями та вдосконаленню механізмів їх основної діяльності.

Серед запланованих проектних заходів, зокрема, є:
• Проведення в м. Києві дводенного установчого семінару (workshop) для представників євроклубів (зі всіх регіонів України). Попередні строки проведення 19.04.2010 по 22.04.2010. Про точні місце та час проведення буде повідомлено у запрошенні.
• Проведення п’яти тренінгів в різних регіонах України для представників євроклубів (північна, південна, західна, східна та центральна Україна – учасники запрошуються з відповідних регіонів).
• Підготовка та розповсюдження в усіх регіонах інформаційно-методичних матеріалів для євроклубів, зокрема, електронного бюлетеню.
• Створення комунікаційної платформи для євроклубів – онлайн мережі для інформаційного обміну між євроклубами, який дозволив би кожному євроклубу самостійно розміщувати інформацію про себе, свою діяльність та надбання, обмінюватись досвідом з колегами та шукати партнерів.
• Надання методичної, консультативної підтримки для підвищення організаційної спроможності євроклубів.
• Проведення заключної конференції Проекту.
• Створення (у разі прийняття відповідного рішення євроклубами, задіяними у Проекті) та легалізація «зонтичної» організації євроклубів України
Видання та розповсюдження посібника з організації роботи євроклубів

Як взяти участь у Проекті

Основна увага під час проектних заходів приділятиметься трьом темам:

1) підготовка проектів, механізми їх реалізації, пошук фінансів;

2) способи співпраці зі ЗМІ, зокрема, регіональними, для підвищення рівня обізнаності про діяльність євроклубів у громаді;

3) способи співпраці з органами влади та місцевого самоврядування для виконання своїх завдань.

Зазначені теми було визначено шляхом проведення анкетування, в якому взяли участь більше 100 представників євроклубів зі всіх регіонів України.

Аналіз діяльності євроклубів, а також результати анкетування показали, що доволі актуальними для євроклубів є також питання програм індивідуального зростання для членів євроклубу; механізми залучення фахівців у відповідних галузях до роботи об’єднання; питання внутрішнього менеджменту та збільшення потенціалу євроклубу; пошук та підбір партнерів з інших регіонів.

Всього до участі у проектних заходах будуть запрошені представники від 50 євроклубів з усіх регіонів України, а саме:
1) учні/студенти, що беруть активну участь у діяльності євроклубу/проєвропейської молодіжної організації, та
2) вчителі/організатори шкільних/молодіжних євроклубів.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсних засадах шляхом розгляду заявок експертною комісією. Заявки приймаються в електронному вигляді на адресу network@nasheradio.ua до 08 квітня 2010 року (включно).

Заявка на участь у проекті додається.

Рішення щодо участі у проектних заходах буде повідомлено до 12 квітня 2010 р.

В конкурсі на участь у проектних заходах (установчий семінар, тренінг, конференція) можуть брати участь особи:
1) представники від шкільного віку (від 14 до 18 років - з супроводжуючою особою – представник педагогічного колективу - організатор євроклубу - за власний рахунок) до 25 років; пріоритет надаватиметься активістам молодшого віку;
2) представники євроклубів та проєвропейських молодіжних організацій, які в своїй назві не містять слово «євроклуб», але за метою та механізмами своєї діяльності відповідають місії євроклубівського руху України;
3) які стабільно беруть участь у роботі євроклубу або проєвропейської організації протягом терміну не менше року;
4) які мають досвід реалізації конкретних завдань в межах діяльності євроклубу або проєвропейської організації (наприклад, участь в організації семінарів, круглих столів; запровадження тематичних акцій, підготовка Днів Європи в школі тощо);
5) які розуміють мету Проекту та готові продемонструвати механізм реалізації знань, отриманих в межах проектних заходів;
6) які готові працювати протягом всього Проекту, зокрема, мають змогу самостійно опрацьовувати матеріал: готувати концепції проектів, вести переговори зі ЗМІ та органами місцевого самоврядування тощо.

Проект передбачає запрошення в якості учасників заходів учнів/студентів та вчителів – кураторів шкільних євроклубів (організатори оплачують участь лише одного з представників).

Склад учасників є сталим; кожний відібраний учасник матиме змогу відвідати
дводенний установчий семінар (workshop) у квітні 2010 р. у Києві, 1 тренінг відповідно до своєї територіальної приналежності та заключну конференцію (всього – 3 заходи, які містять повний інформаційний цикл, передбачений Проектом).

Організатори компенсують учасникам:
1) Проїзд до місця проведення заходу та у зворотному напрямку – відшкодовується вартість квитків на поїзд (купейний/плацкартний вагон) або вартість квитків на автобус/маршрутку відповідної цінової категорії; - при наявності підтверджуючих документів:
2) Проживання та харчування під час заходу.

Увага: організатори оплачують витрати на переїзд та проживання лише одного з учасників.

Більш детальна інформація про проект розміщена на Інтернет-сайті Представництва Європейського Союзу в Україні http://ec.europa.eu/delegations/ukraine/index_en.htm та на сайтах:http://nasheradio.ua/, http://hreuc.com/ та http://www.esua.info/

За додатковою інформацією звертайтесь до:
Анастасії Постоєнко, координатора проекту, "Наше Радіо":
Тел. +38 (097) 071 13 38, network@nasheradio.ua


Експертна підтримка Проекту надається Громадською Організацією «Євроклуб «Право і Захист»

Категорія: Євроклуби | Переглядів: 2568 | Додано: Grantb | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Увійти ]
Новини
Проект [64]
Новини проекту, анонси та релізи заходів
Євросоюз [13]
Європейський рік креативності та інновацій в ЄС
Креативність [3]
Набір інструментів для розвитку креативності
Євроклуби [41]
Новини від євроклубів-учасників проекту
Інновації [14]
Інноваційні люди, їх ідеї, проекти, моделі
Пошук
Опитування
В якій сфері найбільш потрібні інновації?
Всього відповідей: 294
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Сайти-друзі

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.